Görüş Bildir
Haberler
Bildiklerinizi Unutun! Öğrenince Ufak Çaplı Bir Şaşkınlık Geçireceğiniz Doğru Bildiğiniz Yanlışlar!

etiket Bildiklerinizi Unutun! Öğrenince Ufak Çaplı Bir Şaşkınlık Geçireceğiniz Doğru Bildiğiniz Yanlışlar!

esma çetin
02.10.2018 - 00:47 Son Güncelleme: 03.10.2018 - 01:59

Doğru bildiğimiz 9 yanlışı sizler için derledik. Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Plasebo etkisi sadece insanlarda görülür ❌

9. Plasebo etkisi sadece insanlarda görülür ❌

Plasebo etkisi evcil hayvanlarınız için de geçerli! Örneğin, köpeğiniz hastaysa ve ona bir ilaç veriyorsanız, verdiğiniz ilaç sadece bir vitamin hapı olsa bile köpeğiniz plasebo etkisi sayesinde ağrı hissetmiyor.

8. Süt, kemik gelişimi için iyi bir besindir ❌

8. Süt, kemik gelişimi için iyi bir besindir ❌

Süt ve süt ürünlerinin kalsiyum deposu olduğunu ve kemik gelişimi için iyi geldiğini biliyoruz. Ancak sütün içindeki kalsiyumun, kırık çıkıkları engellediği söylenemez. 

Harvard Üniversitesindeki araştırmacılar, günlük olarak süt ürünleri tüketmeyen insanların, düzenli tüketenlere göre daha az oranda kırık, çıkık sorunu yaşadıklarını söylüyor. Kalsiyum ihtiyacınızı sardalya, somon, bezelye, badem ve incirden de sağlayabilirsiniz.

7. Çikolata sivilce çıkarır ❌

Birçok insan sivilce gibi cilt problemleri yaşamamak için çikolata yemiyor. Araştırmacılar, %10 oranında çikolata içeren kalıp çikolataları yemeleri için insanlara vermişler ve çıkan sonuç çikolatanın cilt için kötü olmadığını söylüyor. Dermotolojistler de bu sonucu doğruladılar.

6. Günlük koşuya çıkmak sağlıklıdır ❌

6. Günlük koşuya çıkmak sağlıklıdır ❌

Araştırmacılar, günlük koşunun sağlığınız için iyi bir şey olmadığını söylüyor. Fazla koşmak, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncı, Alzheimer ve erken yaşlanmayı tetikliyor. Her gün koşmak yerine haftada 3-4 kez koşmak sağlığınız için daha iyi.

5. Kara delikler gerçek bir deliktir ❌

5. Kara delikler gerçek bir deliktir ❌

Birçok insan kara deliklerin gerçek bir delik olduğunu düşünüyor. Aslında kara delikler, çekim alanı ışığın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Mars kırmızıdır ❌

4. Mars kırmızıdır ❌

Birçok insan Mars'ın kırmızı bir gezegen olduğunu düşünüyor. 1970'de NASA'nın uzay aracı Viking 1 Mars'a inen ilk uzay aracıydı ve oradan fotoğraflar çekti. Fotoğraflara bakıldığında gökyüzünün pembe değil mavi olduğu görülüyor. Günümüzde NASA, Mars'ın bir kısmının mavi ve gri olduğunu kabul ediyor.

3. Everest Dağı dünyanın en yüksek dağıdır ❌

3. Everest Dağı dünyanın en yüksek dağıdır ❌

Dünyanın en yüksek dağı sorulsa hepimiz Everest deriz. Aslında Everest, deniz seviyesinin üzerindeki en yüksek dağ. Dağların toplam uzunluğunu düşünürsek en yüksek dağ Mauna Kea oluyor. Havaii'de bulunan Mauna Kea yanardağının deniz seviyesinden yüksekliği 13,796 feet, deniz seviyesinin altında ise 19,039 feeti var!

2. Araba lastikleri kauçuk olduğu için şimşek çakarken arabanın içinde güvende olursunuz ❌

2. Araba lastikleri kauçuk olduğu için şimşek çakarken arabanın içinde güvende olursunuz ❌

Kauçuk lastikleri sayesinde şimşek çakarken arabanın içinde güvende olacağınız bilgisi pek de doğru sayılmaz. Ancak, arabalar metal yapıldığı için saklanmak için iyi bir alan olabilir. Bu da, kapı ve pencereler kapalı olursa geçerli tabi!

1. Dünyanın en büyük çölü Sahra'dır ❌

1. Dünyanın en büyük çölü Sahra'dır ❌

Sahra için dünyanın en büyük sıcak çölü demek daha doğru olur! Çölün, yıllık 250 mm'den az yağış alan bölgeler için kullanılan bir tabir olduğunu düşünürsek Antartika dünyanın en büyük çölü oluyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
312
53
40
34
15
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aerialz

#3 Bi bıkmadınız yeter bea! Ne bu Mauna Kea fetişizmi. Aslında deniz seviyesinin altındaki kısmı da varmış da daha yüksekmiş de bik bik. Çok meraklıysanız bu... Devamını Gör

Pickle Rick

Everest duyarı da gördü ya bu gözler... Şükür rabbime :)

Gece Güneş

Antartikanın çöl olduğunu bir türlü kaıtlayamadım ben ya hiçkimseye.