Görüş Bildir
Haberler
Biden vs DeSantis! Florida'da Vergi Ödemelerinde Kripto Paralar Yeni Bir Ödeme Yöntemi Olarak Tartışılıyor

etiket Biden vs DeSantis! Florida'da Vergi Ödemelerinde Kripto Paralar Yeni Bir Ödeme Yöntemi Olarak Tartışılıyor

Ali Aydemir
24.03.2022 - 10:30

Florida'da yeni bir döneme geçilmesi an meselesi. İşletmelerin vergi ödemelerini kripto paralar yoluyla yapabilmesinin önü mü açılıyır? Validen ilk açıklama geldi, işte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Florida Valisi Ron DeSantis, devlet işletmelerinin kripto para birimleriyle vergi ödemesine izin vermek için bir plan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Florida Valisi Ron DeSantis, devlet işletmelerinin kripto para birimleriyle vergi ödemesine izin vermek için bir plan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

DeSantis Salı günü düzenlediği basın toplantısında, “Devlet kurumlarına, bir işletme Florida'ya kripto para birimiyle vergi ödemek istiyorsa, bunu kabul etmeye istekli olmamızın yollarını bulmalarını söyledim.” dedi. 

'Bunun üzerinde çalışıyoruz.' 

DeSantis, yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan yürütme emrine de bazı eleştiriler getirerek, kripto para birimlerinin dijital dolar ile farklı bir yapıya sahip olduğunu savundu.

"Amerika buna çoktan hazır."

DeSantis, ünlü yatırım şirketlerinin Miami'de ofisler açmasıyla devletin kripto yatırımları için yükselen bir merkez olarak itibarının arttığını ifade ediyor. Aralık ayında, işletmelerin devlet ücretlerini dijital para birimlerinde ödemesine izin verecek bir program önermişti.

Miami'de de haberler farklı değil. 

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez de geçen yıl maaşını Bitcoin olarak alacağını söyleyerek kripto paraları benimsediğini göstermişti.

2024 yılı seçimlerinde potansiyel bir aday.

2024 yılı seçimlerinde potansiyel bir aday.

Sonraki seçimlerde potansiyel bir başkan adayı olan DeSantis, Bitcoin'in merkezi olmayan doğası ile hükümet tarafından kontrol edilen dijital para birimleri arasındaki farka dikkat çekerek Biden'ı eleştirdi.

Biden tarafından imzalanan ABD dijital para birimi yürütme emrinden endişe duyuyor.

Başkan Joe Biden tarafından 9 Mart'ta imzalanan ve hükümet tarafından federal kurumları ABD dijital para biriminin artıları ve eksileri de dahil olmak üzere bir dizi konuyu araştırmaya çağıran bir yürütme emrinden endişe duyduğunu söyledi.

DeSantis, federal olarak kontrol edilen bir dijital dolarla ilgili birçok 'tehlike' olduğuna inandığını söyledi.

“Bitcoin gibi merkezi olmayan bir dijital kripto para birimi ile bazılarının ABD dolarını temelde dijital bir para birimine dönüştürmek için federal düzeyde yapmaktan bahsettiği şey arasında bir fark var” dedi.

Florida'da vergiler devlete kripto yoluyla ödenebilecek mi?

Florida'da vergiler devlete kripto yoluyla ödenebilecek mi?

Biden idaresi ise finansal kurumları dijital varlıklarla ilgili politika önerileri geliştirmeye yönlendirmenin yanı sıra bir merkez bankası dijital para biriminin keşfedilmesini teşvik ediyor. 

Bakalım kim galip gelecek ve Florida'da vergilerin kripto yoluyla ödendiğini görebilecek miyiz? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın