Görüş Bildir
Haberler
Beyazın Yakıştığı Şehirler: Kışın Bir Başka Güzel 15 Destinasyon

Beyazın Yakıştığı Şehirler: Kışın Bir Başka Güzel 15 Destinasyon

Yeter Şirin
16.12.2023 - 08:31

Yılın son günlerinde kendinizi kış masalında gibi hissedeceğiniz destinasyonlar hangileri merak ediyorsanız buyurun yazıya… ❄️

Kaynak: https://julesverne.com.tr/seyahat-blo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bergen - Norveç

1. Bergen - Norveç

Iskandinav kültürünü seviyor ve yerinde bu hissi yaşamak istiyorsanız Norveç’in bu rengarenk evleriyle çizgi film tadı veren şirin şehri Bergen'e gitmelisiniz. Norveç fiyortları, kuzey ışıkları ve manzarasıyla listemizde ilk sırada yer alıyor.

2. Prag - Çekya

2. Prag - Çekya

Ülkemize yakın olması ve adeta bir kış masalı yaşatan Prag Avrupa’nın en gotik aynı zamanda en romantik şehirlerinden. Noel zamanı süslemeleri, ışıklandırmaları ve kurulan Noel pazarları soğuğu hissetmenizi engelleyebilir.

3. Quebec City - Kanada

3. Quebec City - Kanada

Hem Kanada hem Fransa kimliği olan Quebec City UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Old Town’nun burada olmasıyla da önemli bir şehir. 17. Ve 18. Yüzyıldan kalma tarihi evleri, arnavut kaldırımları ve kar yağdığı zaman çocukluğumuzda kartpostallara benzeyen manzarasıyla Quebec city kışın ayrı güzel.

4. Reykjavik - İzlanda

4. Reykjavik - İzlanda

Önceleri bir balıkçı köyü olan Reykjavik şu an Avrupa’nın en modern şehirleri arasında bulunuyor. Kış mevsimi geldiğinde beyaz rengin en çok yakıştığı şehir olan Reykjavik’de geceleri ışık çok olmadığı için kuzey ışıklarını daha net görmenizi sağlıyor. Ayrıca kaplıcaları sayesinde soğuk havayı unutacağınız kesin.

5. Viyana - Avusturya

5. Viyana - Avusturya

Yeni yılın coşkusunu erkenden kutlamaya başlayan Viyana aralık ayında ziyaret edilmesi gereken bir lokasyon. Tüm şehri saran Noel pazarı, süslemeler ve süslü saraylar ilk görüşte gerçek gelmeyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tallinn - Estonya

6. Tallinn - Estonya

Tallinn surları ve kuleleriyle hala Orta Çağ’da yaşıyormuşsunuz gibi hissettirebilir. Mimarisi, sanatı ve kültürle UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan bu şehiri Toompea Tepesi’ne çıktığınız zaman izlediğinizde panorama bir manzara ile karşılacaksınız. Eğer giderseniz alkol tüketenler Vana Tallinn likörünü denemeyi unutmasınlar.

7. Rovaniemi - Finlandiya

7. Rovaniemi - Finlandiya

Noel Baba’nın köyünün de bulunduğu ve Finlandiya’da kuzey ışıklarını en iyi göreceğiniz yerlerden olan Rovaniemi Kuzey Kutup Dairesine sadece 6 km kadarcık yakın. Hal böyle olunca görsel şölen için bile gitmek isteyeceğiniz Rovaniemi’de kar safarisi de yapabilirsiniz.

8. Montepulciano - İtalya

8. Montepulciano - İtalya

Yılın her zamanı güzel olan ama Aralık ayında bir başka güzel Montepulciano… Toscana’nın tepelerinde kurulmuş olan bu ünlü tarihi şehir şarapları, tarihi yapıları ve manzarasıyla kesinlikle kışın keşfedilmesi gereken yerlerden.

9. Hokkaido - Japonya

9. Hokkaido - Japonya

Japonyanın kuzeyinde bulunan Hokkaido karlı kaplı dağları, buzulları ve enfes kış manzarasıyla kış tatilleri için oldukça popüler bir destinasyon. Vahşi yaşama da ev sahipliği yapması, uzak doğu yemekleri ve sıcak su kaplıcaları burayı daha da çekici hale getiriyor.

10. Amsterdam - Hollanda

10. Amsterdam - Hollanda

Genellikle yazın ve bahar aylarında tercih edilen Amsterdam 16. Yüzyıldan kalma masalsı evleri kışın ayrı güzel. Sadece Aralık ayında yılbaşında yapılan Spreculass kurabiyesi, Hollanda peynirleri ve Poffertjesi (küçük pankek) tatmalısınız. Ayrıca ünlü tahta ayakkabıları, lale soğanları ve porselenleriyle Amsterdam kaçırılmaması ve gidilmesi gereken destinasyonlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hallstatt - Avusturya

11. Hallstatt - Avusturya
www.bitransfer.com

Kışın sessiz sakin bir destinasyon arıyorsanız Avusturya’da Salzkammergut’ta bir köy olan Hallstat aradığınız yer olabilir. Manzarası ve ışıkların yansıması o kadar güzel ki her yer adeta bir kartpostala benzeyen köy ruhunuzu da dinlendirecek.

12. Budapeşte - Macaristan

12. Budapeşte - Macaristan
www.bitransfer.com

Városligeti Műjégpálya parkında buz pateni yapılan, üşüdüğünüzde termal banyolarında ısınabileceğiniz ve dünyanın spa merkezi olarak bilinen Budapeşte kış tatiliniz için aranan kan olabilir.

13. Brüj - Belçika

13. Brüj - Belçika

Orta Çağ’dan kalma mimarisiyle Brüj Aziz Salvator Katedrali, Belfry Saat ve Çan Kulesi, Historium Müzesi ile özellikle kışın ayrı güzelliğe sahip bir şehir.

14. Edinburg - İskoçya

14. Edinburg - İskoçya

Kışın kasvetine kasvetlik katan Edinburg aynı zamanda kış mevsiminin de en yakıştığı şehir aslında. Bazı şehirler vardır ya yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel işte Edinburg bu tanıma uyuyor.

15. Zürih - İsviçre

15. Zürih - İsviçre

Gölün çevresinde kurulu Zürih buraya gelenleri adeta büyülüyor ki giden bir daha dönmek istemiyor. Bu güzelliği bir de kar ekleyince bambaşka bir güzellik ortaya çıkıyor tabii.. Tarihi yerleri, konumu ve yemekleriyle ziyaret edilmesi gereken yerlerden.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
32
19
15
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oleyyyy oleyy

bence Amsterdam ilkbahar sonbahar zamanlarında güzel