Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Perdenin Ardından Oyun Dünyasına da Adım Atmış 13 Yapım

Beyaz Perdenin Ardından Oyun Dünyasına da Adım Atmış 13 Yapım

Oyun dünyası daha emekleme dönemlerinden bu yana film yapımcılarının da dikkatini çeken bir mecra olagelmiş. Bu listemizde beyaz perdeye ilk adımını attıktan sonra şansını bir de oyun dünyasında denemiş yapımları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Matrix

Filmin ulaştığı büyük popülariteden sonra 2003 yılında çıkışını gerçekleştirmiş olan Enter the Matrix çok başarılı bir oyun olmasa da filmdeki ikonik sahneleri oyuncuların birinci elden deneyimlemesini sağlayarak gönüllerimizde yer etmeyi başarmıştı. Daha sonrasında seri The Matrix: Path of Neo adlı bir de ikinci oyuna kavuştu.

2. Fast and Furious

2. Fast and Furious

Hızlı ve Öfkeli serisi birkaç oyunla daha arz-ı endam etmiş olsa da serinin karşımıza çıkan son oyunu 2020 yapımı Fast and Furious: Crossroads oldu. Oyuncular ve eleştirmenler tarafından yerden yere vurulan başarısız oyun daha şimdiden unutulup gitmiş durumda.

3. Ghostbusters

3. Ghostbusters

Ghostbusters 2016 yılında piyasaya sürülen bu başarısız yapım haricinde arcade dönemlerden başlamak üzere birçok video oyununa sahip bir seri. Maalesef serinin son oyunu damaklarda acı bir tat bırakmış durumda.

4. James Bond - GoldenEye 007

1997 yılında Nintendo 64 için yayınlanmış olan oyun daha öncesi ve sonrasında karşımıza çıkan James Bond oyunları içerisinde hala en başarılısı olarak kabul edilir. Oyun 1995 yılında vizyona giren aynı adlı filmden uyarlanmıştır.

5. E.T. - E.T. the Extra-Terrestrial

5. E.T. - E.T. the Extra-Terrestrial

Birçok kişi tarafından dünyanın en kötü video oyunu kabul edilen bu uyarlama öylesine başarısız oldu ki oyunun yapımcısı olan Atari firması oyun kartuşlarını Nevada'da bir çöl arazisine gömerek onlardan kurtulmaya çalıştı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alien

2014 yapımı Alien: Isolation haricinde arcade dönemlerden başlamak üzere pek çok oyunla karşımıza çıkmış olan Alien serisi oyun dünyasının da sevilen yapımları arasında kendine yer buluyor. Son yılların başarılı korku serilerinden olan Alien bizleri iliklerimize kadar ürkütmeyi başarıyor.

7. Star Wars

Beyaz perde macerasının ardından kabına sığmayarak devasa bir marka haline dönüşen Star Wars elbette ki pek çok video oyununa da sahip. Kimi oyun dünyasının efsanelerinden, kimi ise hatırlanmak dahi istenmeyecek başarısız yapımlar olan oyunlar daha uzunca bir süre gündemimizi meşgul edecek gibi görünüyor.

8. The Fifth Element - The Fifth Element

8. The Fifth Element - The Fifth Element

Filminin aksine oldukça başarısız bir oyuna sahip olan The Fifth Element çıkışını gerçekleştirdiği 1998 yılında oyuncular ve eleştirmenler tarafından yerden yere vurularak tarihin tozlu raflarına gömülmüş oyunlardan.

9. The Addams Family

9. The Addams Family

1992 yılında çıkışını gerçekleştirmiş olan bu retro oyun bizleri Addams ailesinin ürkütücü ancak garip bir biçimde de sevimli dünyalarına götürüyor. Döneminde olumlu eleştiriler almış olan oyun bir klasik olmasa da oldukça seviliyor.

10. Avatar - James Cameron's Avatar: The Game

10. Avatar - James Cameron's Avatar: The Game

Filmin vizyona girdiği 2009 yılında pek çok platform için aynı anda yayınlanan oyun büyük bir başarı yakalayamamış olsa da ortalama yorumlar alarak özellikle filmin hayranları arasında popüler olmayı başarmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Back to the Future - Back to the Future: The Game

11. Back to the Future - Back to the Future: The Game

Telltale Games'in kendine has anlatım tekniği ile oyunlaştırılmış olan ve Back to the Future film serisine sadık ilerleyen olay örgüsü ile beğeni toplamış olan yapım tüm bunlara rağmen akıllarda uzun süre kalan bir yere sahip olamadı.

12. Toy Story

12. Toy Story

Video oyunları macerasına ilk olarak 1995 yılında 2D platform oyunu ile başlamış olan Toy Story yıllar içerisinde 3. boyuta da geçiş yaparak farklı oyunlar ile karşımıza çıktı.

13. Space Jam - Space Jam

13. Space Jam - Space Jam

Şimdilerde devam filmi yolda olan Space Jam beyaz perde macerasının yanı sıra şansını bir de video oyunlarında deneyen yapımlardan. 1996 yılında çıkış yapan oyunda Looney Tunes karakterleri ile 3'e 3 basketbol oynayabiliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

anlamsiz bir baslik olmus. biraz basari kazanmis aksiyon iceren her filmin en az bir oyunu oluyor.

Rendan34

Enter the Matrix bence gayet başarılı bir oyundu. Filmdeki aksiyon sahnelerinin birebir kullanılması, Ajan smith'lerden kaçıs bölümleri, bütünüyle sağlam oyu... Devamını Gör

feyk

biraz eskilerden olacak ama jedi knight 2 outcast gercekden cok iyi bir oyundur. jedi yeteneklerini gercek jediymis gibi efektif sekilde kullandiriyordu. son... Devamını Gör

KürŞad

Yüzüklerin Efendisi??