Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Perde Cennetinin Gizli Hazineleri: Sadece Sizin Keşfettiğinizi Sandığınız Az Bilinen Filmler

Beyaz Perde Cennetinin Gizli Hazineleri: Sadece Sizin Keşfettiğinizi Sandığınız Az Bilinen Filmler

Beyza
16.12.2023 - 16:01

Bir film düşünün ki sadece sizin bildiğinizi düşündüğünüz, gizli bir hazine gibi saklanmış. İşte bu listede, sinema dünyasının bu az bilinen ama değerli eserlerini sizlerle paylaşıyoruz. 

Şimdiden keyifli seyirler 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. The Tribes of Palos Verdes (2017)

18. The Tribes of Palos Verdes (2017)

IMDb: 5,8

Özet: Michigan doğumlu gençler Medina ve Jim, ebeveynleri ile birlikte Palos Verdes’e taşınır. Evin annesi Sandy, yeni hayatına alışmakta zorluk çekse de kocası Phil hayatından memnundur. Medina yeni okulunda kendisini yalnız ve dışlanmış hisseder. Karizmatik kardeşi Jim ise hiç çaba sarf etmeden popüler olur. 

Yönetmen: Brendan Malloy, Emmett Malloy

Oyuncular: Maika Monroe, Cody Fern, Jennifer Garner

17. Blood and Wine (1996)

17. Blood and Wine (1996)

IMDb: 6

Özet: Şarap tüccarı Alex Gates, son derece varlıklı bir adam olmasına karşın bir baba ve eş olarak sıkıntılar yaşamaktadır. Zaten sıkıntıda olan hayatı, yeni gelişen işi için yaptığı soygundan sonra iyice karmaşıklaşır.

Oyuncular: Jack Nicholson, Stephen Dorff, Jennifer Lopez

Yönetmen: Bob Rafelson

16. A Tale of Love and Darkness (2015)

16. A Tale of Love and Darkness (2015)

IMDb: 6

Özet: Filistin'deki savaş sırasında kalabalık bir apartmanda kitaplarıyla iç içe bir şekilde büyüyen çocuk, 12 yaşına geldiğinde annesinin intiharıyla derinden sarsılır; bu trajedi hayatını değiştirmesine yol açar. İsmini değiştirir, İsrail'deki bir kibbutz bölgesine taşınır, zamanla yazarlık yapmaya ve aktif olarak ülkenin politik hayatında rol almaya başlar... 

Yönetmen: Natalie Portman

Oyuncular: Natalie Portman, Gilad Kahana, Ohad Knoller

15. Upstream Color (2013)

15. Upstream Color (2013)

IMDb: 6,5

Özet: Büyük travmalar yaşamış Kris ve dert sahibi bir adam olan Jeff tesadüfen tanışıp kısa sürede yakınlaşırlar. Ancak onlar, yaşlanmayan bir organizmanın hayat döngüsüyle iç içe geçmiş bir kadere sahiplerdir. İkili, birbirlerine destek olmaya çalışsa da kimlik bunalımları peşlerini bırakmaz.

Oyuncular: Amy Seimetz , Shane Carruth , Andrew Sensenig

Yönetmen: Shane Carruth

14. The Command (2018)

14. The Command (2018)

IMDb: 6,6

Özet: Sovyetler Birliği’nin çöküşünün ardından Rus Donanması’nın gerçekleştireceği ilk tatbikat için K-141 Kursk denizaltısı hazır hale getirilir. Kursk denizaltısının, ne olursa olsun batmayacağı düşünülmüştür ve mürettebatı donanmanın en yetkililerinden oluşturulur. Kendisini işine adamış bir deniz subayı olan Mikhail Kalakov da hamile eşi ve çocuğunu ardında bırakarak Kursk denizaltısı mürettebatında yerini alır. 

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Speak No Evil (2022)

13. Speak No Evil (2022)

IMDb: 6,6

Özet: Toskana’da tatile çıkan biri Hollandalı, diğeri Danimarkalı olan iki aile, tanışır ve hızla arkadaş olur. Aradan geçen ayların ardından, özgür ruhlu Hollandalı aile, daha muhafazakar olan Danimarkalıları kırsal kesimdeki evlerine hafta sonu tatili için davet eder. Başlarda her şey yolunda olsa da, yeniden bir araya gelmenin sevinci yerini yanlış anlamalara bıraktığında, işler kontrolden çıkmaya başlar.

Yönetmen: Christian Tafdrup

Oyuncular: Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja Van Huet

12. Another Lonely Hitman (1995)

12. Another Lonely Hitman (1995)

IMDb: 6,8

Özet: 10 yıl hapis yattıktan sonra, yakuza tetikçisi Takashi Tachibana onur kurallarının modası geçmiş olduğu yeni bir mafya sahnesine geri dönüyor. Eski şiddet çeteleri şimdi ana işleri olarak uyuşturucu ticaretine yöneliyorlar.

Yönetmen: Rokurō Mochizuki

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Kazuhiko Kanayama

11. Nine Days (2020)

11. Nine Days (2020)

IMDb: 6,8

Özet: İnzivaya çekilmiş bir adam olan Will, henüz doğmamış ruhlarla görüşür. Ruhlar, Will tarafından birçok teste tabi tutulur. Will, ruhların sahip olduğu en önemli ayrıcalık olan doğum için uygun olup olmadıklarına karar verir. Onun hayatı, bu zamana kadar tanıştığı hiçbir ruha benzemeyen Emma ile karşılaşmasıyla bambaşka bir hal alır.

Yönetmen: Edson Oda

Oyuncular: Winston Duke, Zazie Beetz, Bill Skarsgård

10. Losers of the Dark City (2000)

10. Losers of the Dark City (2000)

IMDb: 6,9

Özet: Mine ve Kürşat gece hayatının emekçileridir. Yeni evli çiftimiz aynı mekanda çalışmaktadır. Birisi barda diskjokey ve diğeri de barmaid olarak yaşamlarını kazanmaktadırlar... Metruk bir apartman dairesinde, kaygısız ve 'sıradışı' yaşamlarını idame ettirmeye çalışırlar. Bu hayatın pek imrenilecek tarafı olmadığı aşikardır. 

Yönetmen: Orhan Oğuz

Oyuncular: İsmet Ay, Peker Açıkalın, Nilüfer Açıkalın

9. Filler ve Çimen (2000)

9. Filler ve Çimen (2000)

IMDb: 7

Özet: Başarılı bir sporcu olan Havva'nın tek hayali Avrasya Maratonu'nu kazanmaktır. Yoksul bir genç kız olan Havva böylece silgi fabrikasından kazandığı az miktardaki paranın üstüne ekleyerek askerliğini yaptığı sırada bir mayına basıp sakat kalan kardeşini tedavi ettirebilecektir. 

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Sanem Çelik, Haluk Bilginer, Taner Birsel

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Old Yeller (1957)

8. Old Yeller (1957)

IMDb: 7,2

Özet: Babası para kazanabilmek amacıyla öküzlerini satmak için bir süreliğine Kansas'a giden Travis, annesi ve yaramaz kardeşi Arliss'le kalıp, çiftlik işlerinin hepsinin üstesinden gelmek zorundadır. 

Yönetmen: Robert Stevenson

Oyuncular: Dorothy McGuire, Fess Parker, Jeff York

7. Marshland (2014)

7. Marshland (2014)

IMDb: 7,2

Özet: Alberto Rodriguez, bu defa oldukça 'ıslan' bir sinemasal mahsulle beyazperdeye dönüş yapıyor. Endülüs'ün sulak bölgesinde geçen bu psikolojik gerilim - kara film çeşitlemesi oldukça karanlık bir öyküye ev sahipliği yapıyor. 

Yönetmen: Alberto Rodriguez

Oyuncular: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez, Antonio de la Torre

6. November (2017)

6. November (2017)

IMDb: 7,2

Özet: Kurtların, vebanın ve ruhların dolaştığı 19. yüzyıl Estonya’sında geçen bu ürkütücü masalsı yapım, aşk ve hayatta kalma mücadelesini harmanlıyor. Köylü kızı Liina, aynı köyde yaşayan Hans'a deliler gibi aşıktır. Ancak Hans, kendisini ziyarete gelen ve Hans'ın arzu ettiği her şeye sahip olan Alman baronesten tarifsiz bir şekilde etkilenmektedir. 

Yönetmen: Rainer Sarnet

Oyuncular: Rea Lest, Jörgen Liik, Taavi Eelmaa

5. Destiny (1921)

5. Destiny (1921)

IMDb: 7,6

Özet: Bir kadının nişanlısı ortadan kaybolduğunda, ölüm ona onu kaderinden kurtarmak için üç şans verir. Kadın, ölen sevgilisiyle yeniden bir araya gelmek için şanslarını dener.

Yönetmen: Fritz Lang

Oyuncular: Bernhard Goetzke, Lil Dagover, Walter Janssen

4. The Working Class Goes to Heaven (1971)

4. The Working Class Goes to Heaven (1971)

IMDb: 7,6

Özet: İşçi Sınıfı Cennete Gider, sadece kapitalist düzeni, makineleştirmeyi eleştirmez, işçi sınıfının politik mücadeledeki ikircikli tutumunu eleştirir ki; filin kahramanı Massa, nam-ı diğer Lulu, cenneti kadınlarının bacak aralasında arayan bir lümpendir ve onun politikleşme süreci işaret parmağını yitirmesiyle somutlaşır. 

Yönetmen: Elio Petri

Oyuncular: Gian Maria Volontè, Mariangela Melato, Salvo Randone

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Die Nibelungen: Siegfried (1924)

3. Die Nibelungen: Siegfried (1924)

IMDb: 8,1

Özet: Kral Sigmund'un oğlu Siegfried, Nibelung kralı Gunter'ın kızı güzeller güzeli Kriemhild'iyle evlenmek için yola çıkar. Worms yolunda, ormanda az önce öldürdüğü ejderhanın kanında yıkandıktan sonra yenilmez olur. Yolculuğuna devam ederken, Nibelung'ların muhteşem hazinesini kazanarak Alberich ile yüzleşir ve onu yener. 

Yönetmen: Fritz Lang

Oyuncular: Theodor Loos, Bernhard Goetzke, Paul Richter

2. Into the Wild (2007)

2. Into the Wild (2007)

IMDb: 8,1

Özet: Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. 

Yönetmen: Sean Penn

Oyuncular: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

1. Woman in the Dunes (1964)

1. Woman in the Dunes (1964)

IMDb: 8,5

Özet: Maceracı entomolojist ve eğitmen Junpei Niki, yapacağı bir araştırma için kumda yaşayan böcekleri toplamak için uzak bir sahil bölgesinde gezintiye çıkar. İşlerini bitirdikten sonra dönüş için bineceği son otobüsü kaçırır ve yöre halkının yönlendirmesiyle geceyi genç bir kadının evinde geçirme kararı alır. 

Yönetmen: Hiroshi Teshigahara

Oyuncular: Kyôko Kishida, Eiji Okada, Hiroko Ito

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın