Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi

Kerem Kayalar
14.08.2014 - 14:59 Son Güncelleme: 14.08.2014 - 15:46

Beyaz çikolatayı ilk önce ben milka markasından yedim ve ozamandan beri vazgeçemedim Pasta ise zaten hayatımda vazgeçemediğim noktalarda biridir.Bu yüzden sizlerle beyaz çikolatalı pasta tarifini paylaşıyorum.Gerçekten muhteşem bir lezzet.Siyah çikolata kadar ağır olmuyor,aynı zamanda görsellik ve lezzet açısından tatmin edici.

Beyaz Çikolatalı Pasta

  • 10 Kişilik

  • Hazırlama Süresi 40 Dakika

  • Pişirme Süresi 45 Dakika

Malzemeler: 250 gr. Margarin, 6 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 200 gr. Beyaz çikolata, 1 paket kabartma tozu

Krema İçin: 4 su bardağı süt, 1 paket krem şanti, 1 adet yumurta, 8 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya

Hazırlanışı: Yumurtaları toz şekerle 5 dakika çırpın. İçine eritilmiş margarin, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış pasta kalıbına dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra keki enlemesine ikiye bölün. Beyaz çikolatayı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Çikolatanın yarısını rendenin iri tarafıyla, diğer yarısını rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp buzdolabında bekletin. 3 bardak sütü kaynatın, rendelenmiş çikolatayı içine atıp eritin. Yumurta, un, mısır nişastası, şeker ve vanilyayı önce mikserde çırpın. Sonra sütle muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi ilave edin. Hepsini çırpın, elde ettiğiniz kremayı kekin aralarına sürün. Kalan kremayı kekin her tarafına spatula yardımıyla sürün. İki saat buzdolabında bekletip servis yapın.

Kaynak: http://www.rulopasta.org/beyaz-cikola...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın