Görüş Bildir
Haberler
Beslenme Uzmanlarının Kabızlık Sorunu Yaşayanlara Önerdiği En Etkili Besinler

Beslenme Uzmanlarının Kabızlık Sorunu Yaşayanlara Önerdiği En Etkili Besinler

Kabızlık sorunu yaşıyorsanız ve hafif semptomlar ile devam ediyorsa, beslenmenize ekleyeceğiniz gıdalarla bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Beslenme uzmanlarının önerdiği lif oranı yüksek gıdaları sizler için derledik. Buyurun...👇

Kaynak: https://www.shape.com/healthy-eating/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuru erik

1. Kuru erik

Michigan Üniversitesi'nde yapılan küçük bir araştırmaya göre, dört hafta boyunca günde 100 gram çekirdeksiz kuru erik yemenin kronik kabızlığı olan kişilerin yüzde 67'sinde semptomları hafiflettiği gözlemlendi. Kuru eriği, fırınlanmış yiyeceklerinize ekleyebilir, smoothielere karıştırabilir veya ev yapımı granola barları oluşturmak için kullanabilirsiniz.

2. Elma

2. Elma

Bir orta boy elmada yaklaşık 5 gram lif vardır. Meyveyi olduğu gibi yemek istemiyorsanız, küp küp doğrayıp, yulaf ezmesine karıştırabilir veya salatanıza ekleyebilirsiniz.

3. Sert çekirdekli meyveler

3. Sert çekirdekli meyveler

Tıpkı kuru erik gibi, kayısı, şeftali, kiraz ve mangoda da kabızlığa iyi gelen içerikler bol miktarda bulunmaktadır. Texas A&M Üniversitesi tarafından yürütülen 2018 tarihli bir araştırma, dört hafta boyunca günde 300 gram mango tüketmenin, kronik kabızlığı olan kişilerde önemli ölçüde iyileşme olduğunu gösterdi.

4. Kivi

4. Kivi

Günde iki kivi tüketmenin kabızlığı iyileştirmek için etkili bir yöntem olabileceğini gösteren birkaç çalışma var. Bir araştırma, kivinin yetişkin klinik çalışmalarında dışkılama sıklığını ve dışkılama kolaylığını önemli ölçüde arttırdığını bulmuştur.

5. Armut

5. Armut

Armutta kabızlık sorununa iyi gelen sorbitol ve lif bulunmaktadır. Armudu, yoğurda karıştırabilir ya da biraz kahverengi şekerle soteleyip tüketebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tam tahıllar

6. Tam tahıllar

Yulaf, kinoa ve arpa gibi tam tahıllar, pişmemiş olarak yarım fincan başına sırasıyla 4 gram, 6 gram ve 16 gram besin içeren zengin lif kaynaklarıdır. Bağırsak hareketlerinizi düzenlemek için kahvaltıda bir kase yulaf, öğle yemeği için kinoa içeren bir tahıl kasesi tüketebilirsiniz.

7. Fasülye ve bakliyatlar

7. Fasülye ve bakliyatlar

Fasulye ve baklagiller, kas geliştirici proteinin yanı sıra, yarım fincan başına siyah fasulyede yaklaşık 8 gram, nohutta 7 gram ve soya fasulyesinde 6 gram life sahiptir.

8. Chia tohumu

8. Chia tohumu

Chia tohumları küçük olmasına rağmen yoğun miktarda lif içerir. Bu da onları bağırsak dostu bir kaynak haline getirir. Chia tohumunu, yulaf ezmesine karıştırabilir, yoğurdun üzerine serpebilir, veya smoothienize ekleyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın