Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Sakinlerinin Gönlünde Taht Kurmuş Semt Kültürünü Hiç Kaybetmeyen 13 Halk Mekanı

etiket Beşiktaş Sakinlerinin Gönlünde Taht Kurmuş Semt Kültürünü Hiç Kaybetmeyen 13 Halk Mekanı

Eskiden semt kültürünün en fazla yaşandığı İstanbul semtlerinden olan Beşiktaş, şimdilerde bu özelliğini kaybetmesiyle gündemde. Gün geçtikçe daha da popülerleşen, farklı semtlerden misafiri çok olan Beşiktaş'ta, buna rağmen semt kültürünü yitirmemiş mekanlar hala var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kartal Kokoreç

1. Kartal Kokoreç

Burası kokoreççi, biranın, çalan rock müziğinin, sokağa yayılmanın ne alakası var demeyin. Burası birçok güzelliği aynı anda içinde barındırıyor. Kokorecinizi yiyip, biranızı yudumlarken, Beatles, Led Zeppelin, Morrisey falan dinleyebilirsiniz. Ya da alkol sonrası çıkıp burda kokorecinizi yiyebilirsiniz. Beşiktaş semtinde oturup burda tanışarak arkadaş olan birçok Beşiktaşlının olduğu, her katında Beşiktaş'la ilgili fotoğraflar olan, aynı anda hem pub, hem de kokoreççi görevi gören Kartal kokoreç sabaha kadar açık olmasıyla da insanlar tarafından tercih ediliyor. ''Huzur Sokakta'' mottosunu tam olarak yaşayacağınız bu tatlı mekanda, çeşit çeşit bira içebilir, kokorece alternatif olarak ev yapımı köfte ve acı soslu tavuk ızgarasını da deneyebilirsiniz.  Son zamanlarda Beşiktaşlıların en sevdiği mekanlardan biri olan Kartal Kokoreç, Beşiktaş taraftarlarının da buluşma noktası olma özelliğini taşıyor. Maç günleri Beşiktaş taraftarının akınına uğrayan mekanda, rahatça maç izleyip, biranızı yudumlayabilirsiniz.

Mumcu Bakkal Sok. No:7 Beşiktaş, İstanbul, Türkiye

Tel: 0 212 327 26 23

2. Şöhretler Köftecisi

2. Şöhretler Köftecisi

Şöhretler Köftecisi, ''Beşiktaş'ta ne yenir?'' sorusunun en güzel cevaplarından biridir. Dükkanın içi eski Beşiktaşlı futbolcuların fotoğraflarıyla doludur. Birçok ünlü futbolcu, yönetici halen burda yemek yemektedir. Semt havasını iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu güzel dükkanda acılı köfteye bayılacak, buranın müptelası olacaksınız.

Sinanpaşa Mahallesi, Şair Leyla Sokak, No 5/C, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 260 25 60

3. 7 - 8 Hasanpaşa Fırını

3. 7 - 8 Hasanpaşa Fırını

Belki de Hasanpaşa Fırını, Beşiktaş'ın en eski dükkanıdır. 7-8 Hasan Paşa, 1831-1902 arası yaşamış bir Osmanlı Mareşali. Fırının adı da Beşiktaş’ta o dönemlerde epey sevilen ve bu semtte takılan 7-8 Hasan Paşa’ya ithafen konulmuş. Özellikle acıbademiyle ünlü olan bu tarihi dükkanın bütün, kurabiyeleri çok güzeldir. Özellikle Beşiktaş halkının çok sevdiği Hasanpaşa'nın önünde genellikle sıra olur. 

Şehit Asım Caddesi 8, Beşiktaş.

0212 261 97 66

4. Külüstür Pub

4. Külüstür Pub

Külüstür'de bir bakmışsınız biranızı kendiniz dolduruyorsunuz. Semtin en samimi dükkanlarından olan Külüstür Pub'da kendinizi çok rahat hissedeceksiniz. Beşiktaş'ta oturanların müptelası olduğu, tek tek gidip kalabalık masalar oluşturduğu bu güzel dükkanın mutfağı da çok lezzetlidir. Biranızı içerken, mutfak çalışanıyla ne yiyeceğiniz hakkında konuşabilirsiniz. 

Sinanpaşa Mahallesi, Şehit Asım Caddesi, No 25/1, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 260 68 47

5. Asım Usta'nın Yeri Karadeniz Döner

5. Asım Usta'nın Yeri Karadeniz Döner
www.zomato.com

Beşiktaş'ın en efsane dükkanlarından biri olan Asım Usta, Ayrıca semtin en samimi insanlarından biridir. Beşiktaş'ın yerlilerinden olan Asım Usta, bu sebeble yoldan geçen herkesi tanır, selamlaşır, konuşur sohbet eder. Dönerinin lezzeti artık dillere destandır. 200 kiloya yakın döner takar ve saat 5'te dükkanı kapatır. İki kardeşin çalıştırdığı bu güzel dükkanda mutlaka döner yiyin. Tabii yaklaşık 10 metrelik sıradan sıkılmazsanız.

Sinanpaşa Mahallesi, Mumcu Bakkal Sokak, No 6, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 261 76 93

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kafadaroğlu Baklava

6. Kafadaroğlu Baklava
www.zomato.com

Beşiktaş çok kalabalık ve yoruldunuz, kendinizi Kafadaroğlu'na atarak yeniden bir semtte olduğunuzu hatırlayabilirsiniz. Küçücük dükkanında, yılları deviren bu lezzet cennetindeki baklavalara bayılacaksınız. Bir çok Antep'linin ''Aynı Antep'' dediği bu dükkan, tasarımı ve esnaflığıyla da sizi kendine hayran bırakacak. 

Sinanpaşa Mahallesi, Ortabahçe Caddesi, No 21/G, Beşiktaş, İstanbul

Tel:  0212 258 07 59

7. Kazan

7. Kazan

Kazan, artık eskisi gibi Beşiktaş halkının ve Beşiktaş taraftarının gözdesi, buluşma noktası olmasa da Beşiktaş semtinde büyük bir yere sahip. Beşiktaş'ın ilk barlarından olan Kazan, zamanında Beşiktaş halkının ve taraftarının buluşma noktasıydı. Beşiktaş'ın en güzel marşları, bu dükkanda çıktı. Artık özellikle işletmecilik anlamında Beşiktaş pubı olmaktan çıkan Kazan, yine de Beşiktaşlıların sıkça gittiği bir dükkan.

Sinanpaşa Mahallesi, Beşiktaş Caddesi, No 35, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 2583890

8. Bolu Et Lokantası

8. Bolu Et Lokantası

Beşiktaş'ın en lezzetli ve eski esnaf lokantalarından olan Bolu Et Lokantası, Beşiktaş halkının da en çok yemek yediği yerlerden biri. Lezzetli ev yemekleriyle, karadeniz pidesiyle büyük bir lezzet durağı olan Bolu Et Lokantası, makul fiyatlarıyla da gayet güzel bir tercih. 

Cihannüma Mahallesi, Eski Yıldız Caddesi, No 12, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 236 75 60

9. Soydan Turşucusu

9. Soydan Turşucusu

Beşiktaş'ta bulunduğu sokaktan geçerken kokusu her yana yayılan Soydan Turşucusu, eskilerdendir ve Beşiktaş'lının turşu konusundaki tek tercihidir. Envai çeşit turşunun olduğu bu tarihi ve güzel dükkanda erik turşusunun tadına doyamayacaksınız. 

Sinanpaşa Mahallesi, Şair Leyla Sokak, No 19, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 259 32 02

10. Kartal Restaurant Canım Ciğerim

10. Kartal Restaurant Canım Ciğerim

Kartal Restaurant'ın sahibi Celil Abi, yıllar içinde gelen giden müşterilerine ''canım ciğerim'' diyerek hitap ettiği için dükkanın adı Kartal Restaurant Canım Ciğerim olarak değişmiştir. Giden herkesin birbiriyle tanış olduğu, çok sıcak bir ortamnın kurulduğu dükkan, Beşiktaş taraftarının ve halkının meyhanesidir. Mezeleri ev yapımı olan bu güzel mekana mutlaka gidin.

Sinanpaşa Mahallesi, Şehit Asım Caddesi, Şehit Dursun Bakan Sokak, No 11, 

Tel: 0212 2593960

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tarihi Oktay Kurabiyecisi

11. Tarihi Oktay Kurabiyecisi

Tarihi Oktay Kurabiyecisi de, aynı 7-8 Hasanpaşa Fırını gibi Beşiktaşlıların çok sevdiği ve sürekli gittiği, evine kurabiyeler aldığı bir fırındır. Çeşit çeşit kurabiye bulabileceğiniz, oturup çayınızı içebileceğiniz tarihi bir dükkandır. 

Türkali Mahallesi, Ihlamurdere Caddesi, Yaverağa Sokak, No 1, Beşiktaş, İstanbul

Tel:  0212 258 88 92

12. Siyah Cafe & Kahvaltı

12. Siyah Cafe & Kahvaltı

Kahvaltıcılarıyla ünlü Beşiktaş'ın en güzel kahvaltıcılarından biri olan Siyah, güler yüzlü çalışanları, şık dekorasyonu ve kaliteli kahvaltısıyla Beşiktaş halkının en sık tercih edilen dükkanlarındandır. Öğlenleri yemek de olan bu şirin dükkanda, çok keyifli zaman geçireceksiniz.

Sinanpaşa Mahallesi, Çelebioğlu Sokak, No 33/A, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 2279986

13. Çırağan Restaurant

13. Çırağan Restaurant

Beşiktaş Çarşı'ya biraz uzak olan bu şirin ve güzel meyhane, yıllarca kalitesini hiç bozmadan yoluna devam etmektedir. Özellikle Serencebey'de oturanların sıkılıkla gittiği Çırağan Meyhanesi, Beşiktaş'lıların en çok gittiği mekanların başında geliri. Mezeleri lezzetli, yemekleri gayet güzeldir.

Yıldız Mahallesi, Çırağan Caddesi, No 37, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 2603392

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
339
204
61
14
12
11
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Artunc Ediz

lan balkan nerde ?

Sertaç Bigün

Balkan daha yeni diye koymamışlardır kardeş

KOVALA NEJDET

acıktım be -.-

Kesra Pen

Çakmak ve Pişi de listede olmalıydı, ben de Siyah'ı çok severim ama Siyah o sokaktaki en yeni kahvaltıcılardan. Ayrıca şimdi kapanmış olsa da Pando Kaymak'ın... Devamını Gör