Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş İkinciliği Kaptırdı

Beşiktaş İkinciliği Kaptırdı

Enver K.
06.04.2015 - 18:56 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 02:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Başakşehir'i konuk etti. Kritik 90 dakika sonunda iki takım da gol bulamadı ve taraflar 0-0'lık sonuçla sahadan birer puanla ayrıldı.  Siyah beyazlılar bu skorla ikinciliği Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 55'e yükseltirken, Başakşehir'in puanı 44 oldu. Spor Toto Süper Lig'de başarılı savunmasıyla dikkat çeken Başakşehir, bu sonuçla Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 15. kez bir maçı gol yemeden kapamayı başarmış oldu.

SLAVEN BILIC'TEN SÜRPRİZ 11

Slaven Bilic, Başakşehir karşısına çıkardığı 11'de sürpriz isimlere de yer verdi. Bilic'in en büyük sürprizi 148 gün sonra forma giyen Tomas Sivok oldu. Bu sezon ligdeki son maçını 9 Kasım 2014'te yine İstanbul Başakşehir'e karşı oynayan Sivok, takımının lacivert-turunculu ekiple yaptığı bir başka maçta görev alma şansı yakaladı. Sivok, kaptanlık görevini de uzun bir aradan sonra üstlendi.

''FUTBOL CAMİASI TEK YÜREK''

Beşiktaş ve İstanbul Başakşehir takımları, futbol şiddetine karşı ortak pankart ile sahaya çıktı. Cumartesi akşamı Fenerbahçe kafilesinin uğradığı ve şoförünün yaralandığı silahlı saldırı sonrası Beşiktaş ve İstanbul Başakşehirli futbolcular sahaya, 'Futbol camiası tek yürek, futbol camiası omuz omuza' yazılı ortak pankartı taşıyarak çıktı.

DÜŞÜK TEMPODA BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk dakikaları yoğun yağmur altında oynanırken, tempo oldukça düşüktü. İlk 15 dakika içerisinde Başakşehir daha çok kanatlardan gelirken, kazanılan korner ve duran toplarla gol aramaya çalıştı. Beşiktaş ilk 15 dakikanın ardından biraz dah aoyuna ortak olmaya başladı. Saha zemininin de etkisiyle karşılaşmanın ilk bölümünde her iki ekip de çok fazla top kaybı yaptı.

JOSE SOSA SON VURUŞU YAPAMADI

Beşiktaş, karşılaşmadaki ilk tehlikeli atağı 33. dakikada gerçekleştirdi. Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Jose Sosa'nın önderliğinde başlayan atak sonrası, Sosa Tolgay Arslan ile ver-kaç yaparak ceza sahasına girmeyi başardı. Sosa kaleci ile karşı karşıya kaldığı bu pozisyonda istediği gibi etkili bir vuruş yapamadı ve topu yandan auta gönderdi. 

VOLKAN BABACAN KALESİNDE DEVLEŞTİ

İlk yarının sonlarına doğru, Başakşehir kalecisi Volkan Babacan adeta kalesinde devleşti ve siyah-beyazlı takıma gol izni vermedi. Sol kanattan gelişen atakta Gökhan Töre ceza sahası içerisine topu gönderdi. Gökhan'ın pasında Sosa düzgün bri şut çıkardı ancak Volkan topu çelmeyi başardı. Ardından top bu kez Olcay Şahan'a geldi. Olcay'ın sağ çaprazdan vuruşunda da Volkan Babacan ayaklarıyla gole engel oldu.

BU KEZ GÜNAY GOLE İZİN VERMEDİ

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf Başakşehir olurken, konuk ekip 64. dakikada önemli bir gol pozisyonu yakaladı. Visca sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Boşnak futbolcu savunmayı da geçip, kaleci Günay ile karşı karşıya kaldı. Visca'nın yerden vuruşunda Beşiktaş file bekçisi Günay gole izin vermedi.

BEŞİKTAŞ'IN PENALTI İSYANI

Mücadelenin 66. dakikasında Beşiktaşlı oyuncuların penaltı beklediği bir pozisyon yaşandı. Jose Sosa'nın ceza sahasına ortasında Demba Ba kafa vuruşunu gerçekleştirdi. Demaba Ba'nın kafa vuruşunda Yalçın Ayhan'dan seken top kaleci Volkan'a gitti. Beşiktaşlı oyuncular bu pozisyonda Yalçın'ın topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı beklediler ancak hakem Mete Kalkavan pozisyonu devam ettirdi.

79. dakikada Gökhan Töre rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Beşiktaş'ın yıldız ismi bu kartın ardından cezalı duruma düştü. Gökhan gelecek hafta Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı. Kritik 90 dakika sonunda Beşiktaş ile Başakşehir sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/kartalda-zirve-y...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0