Görüş Bildir
Haberler
Berrak Suyuyla ve Tertemiz Plajıyla Kendine Hayran Bırakan Dünyanın En Temiz Tatil Bölgeleri

Berrak Suyuyla ve Tertemiz Plajıyla Kendine Hayran Bırakan Dünyanın En Temiz Tatil Bölgeleri

R.G.
18.08.2021 - 12:40

Dünyanın %70'i sularla kaplı. Yedi kıtada henüz keşfedilmemiş ve bakir kalan hala birçok plaj var. Bunun yanında tarih boyunca farklı medeniyetlerin sınırları içerisinde yer alsa da doğal güzelliği bozulmamış, berraklığıyla şaşırtan denizler de bulunuyor. 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yapılan tatil planlarına da bu suyu temiz olan alanlar dahil ediliyor. İşte suya bakınca berraklığına inanamayacağınız dünyanın en temiz 8 denizi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maldivler

1. Maldivler

Berrak suları ve yaban hayatı ile dünyanın dört bir yanındaki turistlerin ilgisini çeken Maldivler, Hint Okyanusu'nda yer alıyor. Palmiyelerle süslü plajları, parlak kumsalı ve üstten bakıldığında altı net bir şekilde görülen berrak denizi ile Maldivler adeta bir yeryüzü cenneti.

2. Panari Adası

2. Panari Adası

Japonya'da bulunan Panari Adası, yalnızca özel turlarla ulaşılabilen bir saklı cennet. Tertemiz sulara sahip olan bu ada dünyanın en iyi dalış yerlerinden biri olarak biliniyor. Berrak sularında oldukça fazla deniz canlısı barındıran Panari'de 400'den fazla mercan, 5 çeşit deniz kaplumbağası ve balina köpek balığı yaşıyor.

3. Primosten

3. Primosten

Hırvatistan'ın Dalmaçya sahilleri geçmişten beri Akdeniz'in en gözde tatil mekanları arasında. Son yıllarda turist akınına uğrayan Primosten kumsalı da tertemiz deniziyle tatilcileri mest ediyor. Bu kumsal ayrıca Hırvatistan'ın en güzel 10 plajından biri olarak biliniyor.

4. Calanque de Sormiou

4. Calanque de Sormiou

Fransa'nın güneyinde bulunan bu nefis deniz, ulaşılması oldukça zor olsa da görmeye değer bir manzara sunuyor. Calanque de Sormiou, turkuaz rengine çalan berrak denizi ve çevresindeki yürüyüş ve tırmanış alanlarıyla dünyanın dört bir yanından keyifli bir tatil yapmak isteyen turistleri kendine çekiyor.

5. Cala Macarelleta

5. Cala Macarelleta

Macarelleta, adeta havuz görüntüsü sunan turkuaz sulara sahip bir koy. İnce beyaz kumlardan oluşan plajı ve berrak suyu ile bir tabloyu andıran Macarelleta, İspanya'da bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Linapacan Adası

6. Linapacan Adası

Suyu 'dünyanın en berrak suyu' kabul edilmiş olan Linapacan adası, Filipinler'e bağlı. Bu ada beyaz renkteki kumsalı ve suyunun berraklığıyla insanın içine huzur veriyor...

7. Bodrum

7. Bodrum

Muğla'nın Bodrum ilçesi de dünyanın en temiz kalmış denizlerinden birine sahip. Böylesine güzel bir denize ev sahipliği yapan Bodrum'un her yıl ziyaretçi akımına uğraması hiç de şaşırtıcı değil doğrusu...

8. Bora Bora Adaları

8. Bora Bora Adaları

Mercan kayalıklarıyla çevrili olan Bora Bora Adaları, tertemiz deniziyle çok uzaklardan bile kendine hayran bırakıyor. İnsanlar Bora Bora'nın berrak sularını görmek için 24 saatlik bir uçuşu göze alabiliyor. Tertemiz denizin üzerine kurulmuş evlerle ziyaretçilerine egzotik bir tatil deneyimi yaşatan Bora Bora Adaları Büyük Okyanus'taki Fransız Polinezyası'nın bir parçası.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Komutan Logar

Keşke ifşa etmeseydiniz ya şimdi yandaş müteahhitler doluşur buralara otel motel otopark falan yapmaya. Bir de defineciler doluşursa vay buraların haline... ... Devamını Gör