Görüş Bildir
Haberler
Berber ve Kuaförler İçin Aşı Randevusu: Birçok İşkolu İçin Aşı Randevusu Açıldı

Berber ve Kuaförler İçin Aşı Randevusu: Birçok İşkolu İçin Aşı Randevusu Açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kafe ve restoranlardan çalışanlarla birlikte, avukatlar, gıda üretim ve dağıtım sektörü, berberler, güzellik salon çalışanlarının da artık aşı randevusu alabileceğini duyurdu. Aşı randevuları, öncelikli yaş grubuna göre yapılıyordu. 45 yaş üstü vatandaşlar, mesleğine bakılmaksızın aşı randevusu alabiliyor. Ayrıca kritik mesleklerde çalışan ve sürekli insanlarla etkileşimde olan vatandaşlar da randevu alabiliyor. Peki, koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu için yapmanız gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı randevuları hastane randevu sistemi olan MHRS veya e-nabız sistemi üzerinden alınabiliyor. MHRS ile aşı randevusu alabilmeniz için; önelikle MHRS adresine girmeniz gerekiyor. Sağ üst kısımda bulunan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıkladığınızda T.C kimlik numarası ve şifre ile birlikte aile hekimizini seçip, aşı randevusunu alabilirsiniz.

Eğer aşı önceliğinde değilseniz randevu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekiyor.

MHRS AŞI RANDEVUSU AL

e- Nabız Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

e- Nabız Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan e-Nabız üzerinden geçmiş bütün sağlık kayıtlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Aşı randevularının da e-Nabız üzerinden verilmeye başlanmasıyla birlikte e-Nabzı giriş sayfası sosyal medyada en çok aratılan konuların başında gelir oldu.

E-Nabız sistemine e-Devlet şifresiyle giriş yapmak mümkün. enabiz.gov.tr sayfasına girdikten sonra ‘e-Devlet ile giriş’ kısmından sisteme ulaşabilirsiniz.

Sayfada bulunan ‘COVİD-19 aşı durumu sorgulama’ sayfası üzerinden aşı randevusu alabilirsiniz.

Aşı randevuları, bakanlığın belirlediği öncelik sırasına göre veriliyor. Eğer öncelik sıralamasında değilseniz koronavirüsü aşı randevusu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın