Görüş Bildir
Haberler
Ben Artık Sevinmek için Sevmek İstiyorum

etiket Ben Artık Sevinmek için Sevmek İstiyorum

Aysu Melis Bağlan
30.08.2022 - 15:09

Uzun zaman sonra, son iki haftadır Beşiktaş maçlarına stada gidiyorum.

Vodafone Park’ın camlarında bile “sevinmek için sevmedik” yazıyor ve sonuç 4-1 kazanılan Karagümrük maçından mutlu ayrılamıyor taraftar.

3-1 kazanılan Sivasspor karşılaşmasının 75. dakikasından sahada bir ıssızlık kol geziyor oyuncu değişikliklerinden sonra…

Hem kazanıp hem mutlu olma faslı ne zaman başlar acaba Beşiktaş için?

Öyle kanıksamışız ki aşkın tarifinin cefa ve belki de kavuşamamakla eş olduğunu; kötü günlerde yan yana olmakla ölçüyoruz Beşiktaş aşkımızın gücünü.

Oldukça fazla tezahüratta “ölüm” ensemizde soğuk bir nefes…

“Beşiktaş seninle ölmeye geldik, Beşiktaş!”

Siyahın yanındaki beyazı, ölümün diğer yüzü yaşamı ne zaman seçeceğiz?

“Kanser JK” derken bile zaten bildiğimiz bir film sonu gibi yandan tebessüm etmek mi tüm meselemiz? Hastalık yerine sağlığı seçmek nasıl peki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk bu mu?

Aşk bu mu?

Sivasspor müsabakasında birçok merdiven boşluğu doluydu. Bunun sosyolojik/manevi bir de hukuki anlamı, sonuçları var.

Öncelikle merdivende maç izlemememiz gerekiyor. Zira, olağanüstü bir halde o merdivenler boş olacak ki biz sağlıkla ve güvenle stadyumu tahliye edebilelim… Yani gelen “lütfen yerinize geçin” diyen görevlinin bize bir kastı yok. Belki de o kurallar bizim içindir hiç düşündük mü?

Bir diğer yandan “damarımı kesseniz siyah beyaz akar” diye büyümüş nesillerin taraftarlık bilgisinin kulüp tarafından da eksik bırakılması, her hafta “aşk bu mu?” diye sorduruyor bana. Neden mi?

Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı’nda, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması bir disiplin ihlali olarak düzenlenmiş durumda ve sırf damarımızdan siyah beyaz akıyor diye ve merdivenden maç izleyerek görevliye meydan okuyoruz diye Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne para cezası veriliyor.

“Tribünlerdeki merdiven boşluklarının boş bırakılmaması halinde kulüplere EK-4’te yer alan tabloya göre ceza verilir.” Futbol Disiplin Talimatı madde 49.

Ek-4’te yer alan tabloya göre ise ihlal sayısına ve liglere göre bir para cezası listesi var. Süper lig ekipleri için ilk ihlalde 50.000-TL, ikinci ihlalde 87.500-TL şeklinde ilerliyor. Benden söylemesi.

*

Taraftarlık alışkanlıklarımıza bilinç katsak nasıl olur?

Ölümden, zorluklardan, hakkımızın yenilmesinden sıyrılıp şu an yeni bir seçim yapsak nasıl olur?

Sağlıkta, yaşamda, iyi ve adil günlerde aşkı ve coşkuyu büyütmek acaba neye benzer?

Ben beyazı, yaşamı, sağlığı ve sevinmeyi seçiyorum. 

Hayatta Beşiktaş! 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın