Görüş Bildir
Haberler
Belgesel Kuşağı: Hayvanlar Aleminde Fedakar Olmasıyla Nam Salmış 15 Erkek Hayvan

etiket Belgesel Kuşağı: Hayvanlar Aleminde Fedakar Olmasıyla Nam Salmış 15 Erkek Hayvan

Ezgi
28.01.2016 - 21:59

Bundan sonra bazı erkeklere hayvan derken iki kez düşününüz. Onlar için küçümseyici bir söz olmaktan çok övgü niteliğinde olabilir. Özellikle buradaki erkek hayvanların yaptıklarını gördükten sonra.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Marmosetler

1. Marmosetler

Bir maymun türü olan Marmosetler ortalama bir el büyüklüğündedirler. Marmoset erkekleri, dişi yorulmasın diye hamilelik sürecinden sonra yavruların bakımını üstlenir; onları taşır, temizler, besler.

2. Dev Su Böcekleri

2. Dev Su Böcekleri

Dev su böceklerinin erkekleri 150 yumurtayı sırtında taşıyarak dişisini zahmetten kurtarır. O yumurtaları babanın sırtına yerleştirme görevi ise dişidedir. Böylece erkek, 3 hafta boyunca bu yumurtaları sulu ortamlardan uzak tutar.

İşbirliği konusunda örnek aile. ☺

3. Jakana

3. Jakana

Belki de ilk kez gördüğünüz bu jakana erkekleri yumurtaların başında bekleyerek yavrularını korur. Yavrular büyüyüp kendilerine bakıncaya dek onları himayesinde tutar.

Bu sırada anne ne yapsa beğenirsiniz? Başka erkeklerle çiftleşmek üzere yumurtaları bırakıp giderler. 😢

4. Nandu

4. Nandu

Kuş familyasında dişilerin kuluçka yaptıklarını biliriz ancak nandularda roller değişiyor. Her erkek 40 gün boyunca 10-60 arası yumurtayı bekler ve yavrular büyüyünceye kadar onları korur.

5. Boynuz Gagalı Kuş

5. Boynuz Gagalı Kuş

Ağaç kovuklarında yuva yapan bu fotojenik kuşlar ebeveynlik görevleri konusunda tecrübeliler. Dişiler kovukta yavruların başında beklerlerken erkekleriyse kovuğu tehlikelerden koruyup 7/24 mesai yaparak eve ekmek götürürler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Namaqua Çöl Kekliği

6. Namaqua Çöl Kekliği

Bu sevimli keklik türlerinde dişiler kuluçkada gündüzleri yattıktan sonra erkekleri de geceleri yatar. Böyle bir nöbetleşme halindedirler. Asıl olay yavrular doğduktan sonra başlıyor: Dişiler, yavrular kendilerini korumasını öğrenebilsinler diye onları terkederlerken erkekler ise dayanamayıp yavruların başında kalırlar.

7. İmparator Penguen

7. İmparator Penguen

Dişilerden daha fedakar olan imparator penguen erkekleri Antarktika'nın keskin soğuğunda yavrularını bacaklarının arasında korurlar. Besleme görevlerini de bütün titizliğiyle üstlenirler.

8. Zehirli Kurbağa

8. Zehirli Kurbağa

Çoğu hayvanın aksine bu kurbağalar tek eşli olmalarıyla bilinir. Eşlerine sadık olmasının yanında yavrularına da sadıktırlar. Dişiler yumurtaları yaprağın üzerine bıraktıktan sonra erkekleri onları özenle taşıyıp suyun altında uygun bir yere bırakırlar. Yavrular çıkıncaya kadar da onların hareketlerini özenle izlerler.

9. Darwin Kurbağası

9. Darwin Kurbağası

Bu ilginç görünümlü kurbağaların erkekleri de dişinin yorulmasına izin vermez ve yumurtaları ses keselerinde taşırlar. Yumurtaları olgunlaşana kadar hassasiyetle korurlar.

10. Keseli Kurbağa

10. Keseli Kurbağa

Yavrularını toprakta nem yetersiz olduğu için kesesine yerleştiren bu kurbağa türünün erkekleri de konu yavruları ve dişisi olunca bir hayli hassastır. Toprak yerine kesesinde dünyaya gelen yavrularının orada daha güvenli olacaklarına inanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kedi Balığı

11. Kedi Balığı

Onlarca döllenmiş yumurtayı ağzında taşıyan kedi balıklarının erkekleri, yavrularının hayata gelme süreci 60 gün sürmesine karşın bu süreçte hiç yemek yemeden idare edebilirler.

12. Denizatı

12. Denizatı

Denizatı erkekleri işi farklı bir boyuta taşımışlar. Hamile kalan taraf bu kez erkekler. 200 kadar yavruyu taşıyıp doğurabiliyor.

İnsanlarda böyle olduğunu düşünsenize.

13. Karadul Örümceği

13. Karadul Örümceği

'Senin için canımı bile veririm.' diyerek sözünün eri olduğunu gösteren fedakar erkek. Cinsel birleşme sonunda dişisinin onu yemesine izin veriyor. 😱

14. Penguenler

14. Penguenler

Erkek penguenler çiftleşme zamanı geldiklerinde dişiye güzel görünebilmek için güzel taşlarla onu etkilemeye çalışıyor, tüylerini düzeltiyor ve yuva inşa ediyorlar.

Smokin giymiş gibi görünmeleri de cabası. O taşları bir de diz çökerek sundular mı tamamdır. 😄

15. Kertenkeleler

15. Kertenkeleler

Erkek kertenkeleler de yeri geldiğinde dişisi sıcak kucağında uyusun diye tellere ters tutunarak onun böyle rahat olmasını sağlarlar. ☺

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
207
26
16
14
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın