Görüş Bildir
Haberler
Belediye Parka 'Atatürk' Adını Verdi, Kaymakamlık 'Kamu Yararı Yok' Diyerek Onaylamadı

etiket Belediye Parka 'Atatürk' Adını Verdi, Kaymakamlık 'Kamu Yararı Yok' Diyerek Onaylamadı

Rize'nin Fındıklı Belediyesi, kentte bulunan Millet Parkı'na 'Atatürk' adını verdi. Ancak Kaymakamlık 'kamu yararı yok' diyerek bu değişime onay vermedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelişmeyi Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından paylaştı. Rize'nin CHP'li Fındıklı Belediyesi Millet Parkı'na 'Atatürk' adının verilmesi kararı aldı. Ancak Belediye Meclisi'nin aldığı bu isim değişikliği kararı Kaymakamlık tarafından 'kamu yararı olmadığı' gerekçesiyle onaylanmadı. 

Belediye Meclisi parkın içinde bulunan ve Millet Kıraathanesi denilen yapının adını da 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirdi. Ancak Kaymakamlık yine aynı gerekçeyle bu değişim kararını da kabul etmedi.

"Bu kararı Meclis aldı, tabelaları indirmeyeceğiz"

"Bu kararı Meclis aldı, tabelaları indirmeyeceğiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çetvatoğlu ile görüştüğünü belirten Saymaz, Çetvaoğlu'nun, “Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Meclis’in üzerinde güç yoktur. Eğer öyleyse, Meclis’i lağvetsinler ve kendileri yönetsin' dediğini aktardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
606
178
38
31
16
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuna Karahan

Kurduğu ülkede gördüğü muamele utanç verici ❗

Tamer

usta adamsın. mükemmel cevap. helal olsun. 👏👏👏

Rolshun

şehit muhammed mursi diye caddeye isim verdiniz bir arapın kamuya yararı var ama ülkenin kurucusunun isminin konulması kamuya yararlı değil öyle mi ? Sizinde... Devamını Gör

can_havan1

1 asır önce yaşamış adam bunlara böyle bir korku veriyorsa Gerçekten büyük adammış ATATÜRK 😍