Görüş Bildir
Haberler
Belçika'dan Erdoğan'a Yanıt: 'İhmal Söz Konusu Değil'

Belçika'dan Erdoğan'a Yanıt: 'İhmal Söz Konusu Değil'

Onedio Medya
23.03.2016 - 23:00 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 08:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel’deki saldırıları gerçekleştirenlerden birinin Türkiye’de yakalanarak sınır dışı edildiği ve uyarılara rağmen serbest bırakıldığı şeklindeki açıklamalarına Belçika’dan yanıt geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Brüksel havaalanındaki canlı bombalardan birinin 2015'te Türkiye'den sınır dışı edildiğini, uyarılara rağmen Belçika makamları tarafından serbest bırakıldığını açıklamıştı.

'İhmal söz konusu değil'

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, El Bakraoui’nin serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını, saldırganın Belçika’da o dönem terör bağlantılı bir suç işlememiş olduğunu söyledi.

Hollanda: Araştırıyoruz

Erdoğan’ın İbrahim El Bakraoui’nin isteği üzerine iade edildiğini ve Türkiye tarafından nota verildiğini söylediği Hollanda ise konunun incelendiğini duyurdu.

“Söz konusu kişi İbrahim El Bakraoui“

Erdoğan'ın açıklamasının ardından haber ajansları, üst düzey Türk yetkililere dayandırdıkları haberlerde, Türkiye'nin sınır dışı ettiği söz konusu kişinin, Brüksel havaalanındaki iki canlı bombadan İbrahim El Bakraoui olduğunu bildirdiler.

Belçika makamları havaalanı ve metro istasyonlarındaki canlı bombaların Halid ve İbrahim El Bakraoui kardeşler olduğunu açıklamıştı.

Belçika haber ajansı Belga, 29 yaşındaki İbrahim El Bakraoui'nin 2010 yılında bir soygun sırasında polise Kalaşnikof ile ateş açmaktan dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirmişti. 

İki kardeşin de polis tarafından tanındığı, ancak terör şüphesinin bulunmadığı belirtilmişti.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
29
15
8
8
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kodespa

ışide katılıp eğitim almış birini serbest bırakıp ihmal yok diyemezsin.nasıl buradakilern bal gibi ihmali varsa sizinde var.bu işin özeti şu: dünyada hiç bir... Devamını Gör

Ahmet Ziya Boz

Türkiye Belçika Vatandaşını tutuklayamaz.Yapacağı şey sınır dışı edip Belçika istihbaratına bilg vermek olur.

Kartalow

Terör örgütünün çadır açtığı yerden ne beklersin, bide henüz terör bağlantılı bir suç işlememiş diyor ya, adamı terör bağlantısı sebebiyle sınır dışı etmişle... Devamını Gör

Eren Ç.

Belçika'da terör suç olmadığı için tutmamışlardır adam kısmen haklı yani. Terör bizde suç değil o yüzden bıraktık ihmal yok diyor resmen.