Görüş Bildir
Haberler
Belarus Devlet Başkanı İşgal Haritasını İfşa Etti: Ukrayna 4'e Bölünmüş, Sırada Moldova Var

Belarus Devlet Başkanı İşgal Haritasını İfşa Etti: Ukrayna 4'e Bölünmüş, Sırada Moldova Var

Rusya'nın Ukrayna'ya karadan girmek için topraklarını kullandığı Belarus'ta yayınlanan bir görüntü, operasyon planını ifşa ettiği gerekçesiyle viral oldu. Görüntülerde, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko bir haritanın önünde, elinde çubukla Güvenlik Konseyi'ne operasyona ilişkin bilgi veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Askerlerin hareketlerini anlattığı düşünülen haritada, Ukrayna ile NATO üyesi Romanya arasında yer alan Moldova'nın da işaretli olması, Rusya'nın bu ülkeye de girmeyi planladığına dair iddiaları beraberinde getirdi.

Haritada aynı zamanda, Ukrayna'nın dörde bölünmüş şekilde görülmesi de dikkat çekti.

'Gerçek bir işgal haritası gibi'

'Gerçek bir işgal haritası gibi'

örüntüleri paylaşan Belaruslu muhalif gazeteci Tadeusz Gizcan, haritanın 'gerçek bir işgal haritası' gibi göründüğünü ve Rusya'nın 'Ukrayna'dan sonraki planlarını gösteriyor olabileceğini' söyledi. Söz konusu Güvenlik Konseyi toplantısı, Belarus televizyonundan canlı yayınlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
4
3
2
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bpcanavar

Haritada Moldova olarak gösterilen yer Transnistria'dır. İşin kötüsü Moldovalılar 'da farkında ama yapacak bişi yok diyorlar...

Ukela

Haklısın ama Ruslar Moldovadan Transnistra'yı aldıktan sonra ikili ilişkileri çok düzeldi , şahsi görüşüm peyk devlet vasfına kavuşturmuş olduğu ülkeyi işgal... Devamını Gör