Görüş Bildir
Haberler
Bedelli Süresi Düşüyor mu? Mehmet Muş'tan '21 Gün Olması İçin Teklifte Bulunacağız' Açıklaması

Bedelli Süresi Düşüyor mu? Mehmet Muş'tan '21 Gün Olması İçin Teklifte Bulunacağız' Açıklaması

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlikte sürenin 21 gün olması için bugün komisyona teklifte bulunacaklarını açıkladı.

Muş, 21 gün olarak yeni bir teklif sunacaklarını söyledi📹

'Tüm kesimlerin görüş, beklenti ve talepleri dikkate alınmıştır'

'Tüm kesimlerin görüş, beklenti ve talepleri dikkate alınmıştır'

Bedelli askerlikte 3 kriterin olduğunu söyleyen Muş, '25 yaş, 28 günlük temel eğitim ve 15 bin lira bedel. Kamuoyu ve siyasetteki tartışmalar ile TSK’nın gelecekle alakalı planlaması çerçevesinde, 28 günlük temel askerlikle ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte. Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona öneride bulunacağız. Teklif hazırlanırken tüm kesimlerin görüş, beklenti ve talepleri dikkate alınmıştır. Bir grubun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan bir teklif değildir ve bugün komisyona 21 gün olarak yeni bir teklif sunmuş olacağız.' dedi.

'Bedel ve yaşta bir değişiklik olmayacak'

'Bedel ve yaşta bir değişiklik olmayacak'

Muş teklifin son halinin Meclis tarafından belirleneceğini söyleyerek komisyona verilecek olan teklifte yaş ve bedel değişikliği olmayacağını söyledi:

'Teklifle ilgil çalışmalara son halini TBMM verir. Müzakerelerde bizim teklifimiz, 28 günün 21 gün şeklinde yeni bir teklif olarak sunulmasıdır. Takdir milletvekillerinindir. Bedel ve yaşta bir değişiklik olmayacak; 25 yaş ve 15 bin lira.'

Komisyona yapılacak 21 gün teklifi sosyal medyanın gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
15
9
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gürkan B.

Bedelli kuru güne düşüşle başlamış...

Toreador

sure olarak istersen 15 gun yapabilirsiniz ama 15 bin tl kabul edilemeyecek kadar ucuz zorunlu askerlik icin hayatlarindaki herseyden vazgecen askerlik yapan... Devamını Gör

alper arslan

21 gün neden? temel eğitim için mi? çocuklarımızı veriyoruz 12 yılda eğitemiyorsunuz 21 günde muharebe eğitimi mi vereceksiniz?