Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerin Evcil Hayvanla Büyümesinin Faydaları

Bebeklerin Evcil Hayvanla Büyümesinin Faydaları

Uzun yıllardır tartışılan bir konu olan çocukların, hayvanla büyümesi yapılan araştırmalara göre gelişim aşamasındaki çocukları olumlu yönde etkilemektedir. Çocukların zihinsel gelişimleri üzerinde de durmaktadır. Çocukların evcil hayvanla büyümelerinin faydaları içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevgi ve güven duyguları pekişir.

Sevgi ve güven duyguları pekişir.

Bir hayvanla büyüyen çocukların sevgi ve güven duygusu daha fazla gelişir. Etraflarındaki her şeye sevgiyle yaklaşırlar ve güvenirler. Küçük yaşta evcil hayvan sahibi olan çocuklar, bu eylemleri yani sevgi ve güven duygularını hızlı öğrenir. Eğitim ortamlarında arkadaşlarına karşı güven duyguları hemen oluşur. Hayvan sevgisi ve hayvanları korumak adına da tutumları oldukça güçlüdür. Bu duyarlılığı küçük yaşta kazanırlar. Hayvanlardan zarar gelmeyeceğini öğrenen çocuğun güven duygusu gelişir. Doğaya ve hayvana karşı farkındalıkları gelişen çocuklar bilinçli bireyler olurlar.

Erken yaşta sorumluluk sahibi olurlar.

Erken yaşta sorumluluk sahibi olurlar.

Çocuklarına hayvan bakımını veren ebeveynler, çocuklarının sorumluluk bilincini geliştirmiş olurlar. Bakımını yakından takip edilmesi sonucu, çocuğun zamanla sorumluluk bilinci de tamamlanır. Kendi sorumluluklarını almaya başlayan çocuklar sorumluluk almaktan kaçmaz ve bundan korkmazlar. Bu özellikleri pekişen çocuklar ise ilerde öz güvenleri yüksek ve başkasına ihtiyaç duymadan hayatını sürdürebilen bireyleri ortaya çıkarır.

Sosyal İletişimleri gelişir.

Sosyal İletişimleri gelişir.

Bebeklikten itibaren bir hayvanla büyüyen çocuk, ilk iletişimini ailesinden sonra evcil hayvanıyla gerçekleştirir. Bu iletişim zamanla sosyal yönü gelişmiş bireyler olarak karşımıza çıkar. Farklı sosyal ortamlara çok çabuk adapte olabilirler. Bu durumda paylaşıma açık, sosyal ilişkileri güçlü, dışa dönük ve kolay arkadaşlık kurabilen çocuklar olmalarını sağlar. Hayvan davranışlarını gözlemleyen çocuk, insan davranışlarını daha kolay anlamlandırabilir. Hayvanlar da her canlı gibi doğar, büyür, ölür. Buna yakından şahit olan çocuğun duygusal yönü de gelişir.

Aile içi iletişimi güçlenir.

Aile içi iletişimi güçlenir.

Aile içi iletişimi de güçlendiren evcil hayvan sahibi olmak, aile bireylerinin sık sık bir arada bulunmalarını sağlar. Aralarındaki bağları güçlendirir ve paylaşım alanlarını fazlalaştırır.

Empati kurmaları kolaylaşır.

Empati kurmaları kolaylaşır.

Evcil hayvanlar sahip oldukları ailenin bir parçası haline gelirler. Çocuklarda empati duygusunu geliştirdiği bilimsel bir gerçek. Bunun nedeni çocukların hayvanlarla oynadığı oyunlar. Arkadaşlarıyla oynadığı oyunlar gibi evcil hayvanıyla da oyunlar oynayabilmesi çocuğun empati duygusunu geliştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendilerini yalnız hissetmezler.

Kendilerini yalnız hissetmezler.

Bebeklikten itibaren yanlarında bulunan bir hayvanla iletişimi olması, çocukların hem o süreçte hem de ilerde kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlar. Bu durum da daha iletişime açık, dışa dönük bireyler yaratır. Beraber büyüdükleri ve beraber oyunlar oynadıkları bir arkadaşa sahip olan bebeklerin, paylaşım duyguları o zamanlarda ortaya çıkar.

Kaygı seviyeleri düşüktür.

Kaygı seviyeleri düşüktür.

Hayvanlarla iletişimi güçlü olan bebekler mutlu bebeklerdir. Hayatlarının her alanında kaygı hissetmezler. Bir hayvanla büyümek çocukların duygusal zekasını geliştirir. İlerde kendilerine daha çok güvenen, daha hareketli, sportif bireyler olurlar. Her ne kadar bakımı zor ve zahmetli olsa da hayvan dostlarımızın da bir aileye ihtiyaçları var. Onlara gerçekten bakabileceğinize ve sevginizi gösterebileceğinize inanıyorsanız sahiplenmekten korkmayın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
10
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lilithtrinity

Bir çocuğa yapılacak en büyük iyiliklerdendir evcil hayvan sahiplenmek