Görüş Bildir
Haberler
Bebeklere Yanlışlıkla Koronavirüs Aşısı Yapıldığını Söyleyen Prof. Kurugöl'den Yeni Açıklama

Bebeklere Yanlışlıkla Koronavirüs Aşısı Yapıldığını Söyleyen Prof. Kurugöl'den Yeni Açıklama

Bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den yeni açıklama geldi. Kurugöl, 'Bu konuda tek bir vaka var. 1 aylık bir bebeğe yaklaşık 3 ay önce yapıldı. Söz konusu olay Ege Üniversitesi'nde yaşanmadı, sadece takibini biz yaptık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NTV yayınına bağlanan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün açıklamaları tartışma doğurdu. 

Yanlışlıkla 6 aylık bebeklere kızamık veya Hepatit B gibi aşılar yerine Kovid aşısı yapıldığını belirten Kurugöl, bu durumun onlara hiçbir yan etkisi olmadığını hatta antikor sağladığını ifade etti. Bu konudaki sonuçların ise yakında ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını aktardı.

Prof. Zafer Kurugöl'ün bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldığı açıklaması sosyal medyada büyük tepki çekti. #DrZaferKurugölTutuklansın etiketi Twitter'da hızla en çok konuşulanlar, yani TT listesine girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Tek bir vaka var"

"Tek bir vaka var"

Prof. Dr. Zafer Kurugöl, tekrardan NTV'ye katılarak açıklama yaptı. Kurugöl, 'Söz konusu olay yanlış yorumlandı. Sadece tek bir vaka var. O da Ege'de değil, biz üniversitede sadece takibini yaptık' dedi. 

Kurugöl yanlışlığı yapan kişinin olayı saklamadığını belirterek, 'Durum fark edilir edilmez zaten İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruldu. Temmuz ayında olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için özür dilerim. Dünyanın en güvenli sistemlerinden biri Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu aşı sistemidir' ifadelerini kullandı. 

Yanlış aşının İzmir dışında bir ilde yapıldığını söyleyen Kurugöl, şunları anlattı:

'Burası bölgenin en güçlü hastanesi olduğu için vaka buraya getirildi. Çocuğun tüm kontrolleri yapıldı, böbreklerinden kalbine her şeye bakıldı. Aşı yapılır yapılmaz getirildi. Günlerdir izleniyor çocuk ve ailenin izni var. Çocuk tamamen sağlıklı. Aşı yapan kurumlar çok büyük hizmet veriyor, karalamak doğru olmaz.

Benim vurgulamak istediğim şuydu: Bebeklerde bile bir yan etki yok. Bu aşıya karşı olan var. Halbuki bu direnmeyi bırakmaları gerek. Ben her sabah buraya geldiğimde nefes alamayan, kalbi yetersiz olan çocuklarla karşılaşıyorum. Lütfen o yazıları yazanlar gelip baksınlar nasıl çalışıyoruz. Her şey etiğe uygun. Bunu aşı karşıtlığına çevirmek için vicdansızlık.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KaguyaHimeSama

Form doldurup telefonuna gelen şifre ile yaptırabildiğin ve uygulama alanları ve saklama koşulları ayrı olan aşıyı YERSENİZ YANLIŞLIKLA !!BİR!! bebeğe yaptık... Devamını Gör

durba durba

Hooooopp cevir, cevir))) cevir laa yandı kaz))) hay sizin doktorlugunuza tukuriiiim emi... lanet olsun atomuna da profesorlugune de))