Görüş Bildir
Haberler
Bebek Maması Tavsiye ve Önerileri

etiket Bebek Maması Tavsiye ve Önerileri

Ebeveynler için bebekleri ve onların sağlıklı gelişimi her şeyden önemlidir. Bebeğiniz anne sütünden kesildikten sonra onun için evde hazırlayacağınız bebek maması büyüme ve gelişme sürecini doğrudan etkileyeceği için mamanın içeriği ve kalitesi oldukça önemlidir. Siz de bebeğinize evde sağlıklı ve güvenilir mamalar hazırlamak için bazı yöntemler uygulayabilirsiniz.

'Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı mama için önce temizlik

Sağlıklı mama için önce temizlik

Bebeğiniz için sağlıklı bir bebek maması hazırlamak istiyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken şey mutfağın ve kullanacağınız araç gereçlerin temizliği olmalıdır. Mama içerisinde kullanacağınız sebze ve meyveleri de iyice yıkadığınızdan mutlaka emin olmalısınız. Hazırladığınız mamanın ne çok soğuk ne de çok sıcak olması gerekir. Mamayı bebeğinize yedirmeden önce mutlaka önce siz tadına bakarak mamanın ılık olduğundan yüzde yüz emin olun. Eğer mamayı yaptıktan sonra hemen yedirmeyecekseniz üzerini bez bir örtü ile örtüp buzdolabında muhafaza edin.

Bebek maması hazırlama yöntemleri

Bebek maması hazırlama yöntemleri

Mutfağınızda bulunan araç gereçlere göre bebek mamalarını kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Muz, avokado gibi yumuşak sebze ve meyveleri bir çatal ya da bir kaşığın arka yüzü yardımıyla kolayca ezerek püre haline getirebilirsiniz. Meyve sebzelerin topak topak halinde kalmamasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin boğazına herhangi bir şey takılmaması, rahatlıkla yutabilmesi ve sindirebilmesi için sebze ve meyveleri mümkün olduğunca ezerek püre haline getirmeli, hatta blenderdan geçirmelisiniz. Patates, elma ya da armut gibi daha sert olan meyve ve sebzeleri ise önce haşlayıp sonra ezebilirsiniz. Fasulye, bezelye gibi kabuklu gıdalar kullanarak mama yapmak isterseniz sebzeleri pişirdikten sonra blenderdan geçirip ardından da bir süzgeç yardımıyla kalan topakları süzmeniz yeterli olacaktır.

Mama ile beslenmede bunlara dikkat:

Mama ile beslenmede bunlara dikkat:

Bunun yanı sıra özen göstermeniz gereken bir nokta daha var. Bebeğinizi 1,5 yaşına kadar kesinlikle hazır sütlerle beslememeli, mamasına dahi karıştırmamalısınız. Çünkü dışarıda satılan hazır kutu sütler bebeğinizde demir eksikliğine, kansızlığa ve bağırsak kanamalarına sebep olabilir. Gelişimini olumsuz yönde etkiler. Ekonomik olması açısından bebek maması fiyatları da önemli. Günümüzde bütçenize göre pek çok marka ve fiyatta bebek maması seçeneği mevcut.

Mama satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Mama satın alırken dikkat edilmesi gerekenler
  • Eğer evde yaptığınız mamanın içerisine hazır bebek mamalarından da karıştırmak isterseniz ya da bebeğinizi hazır mamalarla beslemeye başlarsanız, mama seçerken dikkat etmeniz gereken bir iki nokta var.

  • Mamanın ambalajında görebileceğiniz içerik kısmını dikkatlice okuyarak içindeki protein ve yağ miktarının anne sütüne yakın olmasına, içerisinde nişasta ve kimyasalların olmamasına dikkat etmelisiniz.

  • Pek çok bebek maması markası içeriğinde anne sütüne yakın protein ve yağ bulundurmaktadır.

  • Gece ve gündüz için farklı bebek maması ile bebeğinizi beslemelisiniz.

  • Bebek maması çeşitleri arasından bebeğinizin ağız tadına en uygun olanı seçmelisiniz.

Bunları da unutmayın!

Bunları da unutmayın!
  • Bebeğiniz için en sağlıklı olanın öncelikle anne sütü olduğunu unutmayın.

  • Bebeğiniz anne sütünden kesildikten sonra sağlıklı büyümesi ve gelişimi için onu, en uygun bebek mamasıyla beslemelisiniz.

  • Dışarıdan hazır olarak satın alabileceğiniz mamalara ek olarak, evde kendiniz yapacağınız mamalarla da bebeğinizin beslenmesine takviye yapmalı, hazır mamalarla kendi yaptığınız mamaları karıştırarak ona gerekli olan vitamin ve proteini vermelisiniz.

  • Bebeğinizin yaşına ve kilosuna göre mama tercihinde bulunun.

  • Bebek maması çeşitleri arasından size en uygunu bebeğinizin en çok sevdiğidir. 

2022'nin en çok tercih edilen bebek mamaları ve ürünleri burada.

Bebeklerle ilgili dahası için bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın