Görüş Bildir
Haberler
BBC Bile Kayıtsız Kalamadı: David Bowie'nin 'Benzetildiği' Duvar Resmi Dile Düştü

BBC Bile Kayıtsız Kalamadı: David Bowie'nin 'Benzetildiği' Duvar Resmi Dile Düştü

Batuhan
04.02.2016 - 15:20

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ‘glam rock’ ın kralı David Bowie’nin anısına Britanya’da çizilen bir grafiti, görenlere ‘Keşke hiç çizmeseymiş’ dedirtti.

Bowie’nin doğduğu yer Londra’nın Brixton mahallesinde çizilen resmi, 16 Ocak’ta hayatını kaybetmesinin ardından hayranlarınca ziyaret akınına uğramış, ünlü müzisyenin anıldığı önemli bir merkez halini almıştı.

Bu resimden sonra Bowie’nin Ziggy Stardust karakteri, Sheffield şehrinde grafiti sanatçısı Trik09 tarafından hayli farklı bir yorumla yeniden çizildi.

BBC’nin yerel radyo kanalı grafitinin fotoğrafını “Harikülade görünüyor değil mi? ” diyerek ti’ye aldı. Birçok kullanıcı, bu tweet’in ardından sanatçının Bowie’nin nasıl göründüğüne dair bir fikri olmadığı yorumunu yaptı. Resmi İspanya’da 80 yaşındaki bir kadının önemli bir İsa portresini düzeltmeye çalışırken ortaya çıkan görüntüye benzetenler de oldu.

Independent gazetesi ise çizimi “Shieffeld’de yeni bir David Bowie çizimi var ve herkes ondan nefret ediyor” başlığıyla haber yaptı.

Sanatçının yorumlara ne tepki verdiği ise henüz bilinmiyor.

Diken

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
17
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Suedika

sanat yapmak yorumlamaktır da. Sanatçı kendisi böyle görmüş. daha çocukken gittiğim kurslarda önümüzde duran natürmort resmederken arkadaşım bambaşka renkler... Devamını Gör

Suedika

getirdiğim örnek renkler üzerineydi. Tek tek söylemek gerekirse, evet ressam insan vücudu da yorumlar, gökyüzünü, denizi, hatta senin görmediğin soyut olarak... Devamını Gör

Melike

Süngerbob'un bi bölümünde Squidward güya çok yakışıklı bi şeye dönüşüyodu, ona benziyo

birbenvardı

O duvardaki David Bowie'yse ben de Madonna'yım. :D