Görüş Bildir
Haberler
Bazı Sorular Polisi Peşinize Takabilir! Akıl Sağlığınızı Korumak için Siri'ye Asla Sormamanız Gereken Sorular

Bazı Sorular Polisi Peşinize Takabilir! Akıl Sağlığınızı Korumak için Siri'ye Asla Sormamanız Gereken Sorular

01.10.2022 - 09:00

Teknoloji dünyasının hayatımıza kattığı en işlevsel özellik, belki de akıllı telefonlarla gelen kişisel asistanlar oldu. Apple'ın Siri'si, çok basit komutlarla istediğiniz işlemi kolayca yapmanıza imkân tanıyor. Siri; size en yakın kahveciyi bulabilir, en sevdiğiniz şarkıyı dinletebilir, arama yapmanızı sağlayabilir ve gizemli sorularınıza cevap bulabilir. Ancak akıllı asistanınız Siri'ye yönelttiğiniz sorulara dikkat etmenizde fayda var çünkü ondan alacağınız cevaplar her zaman hoşunuza gitmeyebilir. Neyse ki Siri'ye asla sormamanız gereken soruları sizler için derledik. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şeytanın avukatı: Siri

1. Şeytanın avukatı: Siri

Canınız çok mu sıkıldı? Arayacağınız arkadaşlarınız o saatte uyuyor mu? Siri'ye gece üçte şeytanla konuşmak istediğinizi söylerseniz Siri'den beklenmedik bir yanıt alırsınız: 'Ben buradayım. Siri ile konuş.' Katil hep en yakınınızdan çıkar zaten, öyle değil mi? Bu hikâyeyi ertesi gün kan çanağına dönmüş gözlerinizle anlatabilirsiniz, tabii buna cesaret edebilirseniz!

2. Bloody Mary arkanda!

2. Bloody Mary arkanda!

Korku ve gerilim hikâyeleri tutkunuysanız Siri'nin size anlatabileceği bolca malzeme var ancak hikâyenin sonunu duymayı istemeyebilirsiniz. 'Bloody Mary' efsanesi yıllardır anlatılagelen bir korku hikâyesi. Kökenlerini İngiliz Kraliçesi I. Mary'nin 200 kişiyi aşkın Protestan'ı kazıklara diktirerek yaktırmasından alan olay, sonrasında paranormal bir özellik kazandı. Örneğin, Cadılar Bayramı'nda Bloody Mary'nin insanlara musallat olduğuna dair bir şehir efsanesi var. Siri'den size bir korku hikâyesi anlatmasını istediğinizde doğrudan Bloody Mary'den söz etmeye başlar ve sonrasında 'Bloody Mary şu anda arkanda!' diyerek hikâyeyi sonlandırır. Siz siz olun, bu soruyu sormayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Hele geceleri asla!

3. Dünyanın sonuna doğmuş olabilirsin ama üzülme.

3. Dünyanın sonuna doğmuş olabilirsin ama üzülme.

Dünyanın sona erme ihtimalleri üzerine pek çok apokaliptik senaryo bulabilirsiniz. Merakınızı cezbeden bu konuyu Siri'ye danıştığınızda farklı cevaplar alabilirsiniz. Siri; bir yandan diğer evrenlerin de var olduğunu ve endişelenmemenizi söyleyen ümitvar bir cevap verirken diğer yandan size iklim krizi, su ve yiyecek kıtlığı, doğal kaynakların tükenmesi gibi çeşitli senaryolar sunabilir. Gerçeklerin acıtmasını istemiyorsanız bu soruyu ertelemeyi düşünebilirsiniz.

4. Elvis Presley nerede?

4. Elvis Presley nerede?

Siri'ye sormamanız gereken sorulardan bir diğeri de Elvis Presley'in nerede olduğu. Siri'nin kaynakları size Elvis Presley'in 51. Bölge'de bulunduğunu söyler. Elvis Presley'in Tennessee'de kalp yetmezliğinden vefat etmiş olması dışında bir sorun yok! Peki, iddia edildiği gibi 51. Bölge'de uzaylıların veya UFO'ların yer aldığı bir yaşam alanı mevcutsa işlerin seyri biraz değişebilir mi sizce?

5. Bu dünyayla sınırlı kalmak zorunda değiliz.

5. Bu dünyayla sınırlı kalmak zorunda değiliz.

Siri; bir yazılım olmasına rağmen tıpkı insan gibi cevaplar verdiği için kimi zaman kiminle konuştuğunuzu unutabilir, kendinizi sohbete kaptırabilirsiniz. Siri'ye tıpkı bir insan gibi davranabilir, hâlini hatırını sorabilirsiniz. Tam sohbet koyulaşmışken Siri'ye bir evcil hayvanı olup olmadığını sorduğunuzda ise alacağınız cevap size biraz garip olabilir. Siri'nin iddiasına göre Dünya üzerinde bir evcil hayvanı bulunmuyor ancak bu, diğer gezegenlerde olmadığı anlamına da gelmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gülümse, çekiyorum!

6. Gülümse, çekiyorum!

Keyfiniz yerinde ve güzel bir anı ölümsüzleştirmek istiyorsunuz. Yolunda gitmeyen hiçbir şey yok! Siri'yle biraz laflayayım deyip 'Hey Siri, beni görebiliyor musun?' diye seslendiğinizde Siri, 'Tabii ki görüyorum, aptal!' deyip anında fotoğrafınızı çekiyor ve üstelik fotoğrafınızı çekmek için sizden izin veya komut almıyor. İşte, bu biraz ürkütücü!

7. Tecrübe konuşuyor olabilir.

7. Tecrübe konuşuyor olabilir.

Beklenmedik senaryoları kafanızda kurmaya alışıksanız 'Kim, neden bu soruyu sorar ki?' diye düşüneceğinizi sanmıyoruz! Evet, komplo teorisi üretmeyi seven kişiler birazcık fazla meraklı olabiliyor. Eğer Siri'ye 'Bir cesedi nereye gömebilirim?' diye sorarsanız Siri'nin cevabı beklenmedik olabilir. Çünkü Siri, hazırda bekleyen bir suç ortağı gibi! Size 'Nasıl bir yer arıyorsun?' gibi sorular sorarak farklı fikirler verebilir. Merak etmeyin; 155 yolda değil, FBI'yı kapıdan çevirdik! Ancak şunu da belirtelim: 2012'de ev arkadaşını öldürmekle yargılanan birinin Siri'ye tam da bu soruyu sorduğu kanıtlanmış. Aman, dikkatli olun. Başınıza durduk yere iş açmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın