Görüş Bildir
Haberler
Bazı Şeyler Neden Böyle? Bilimin Dahi Açıklamakta Zorlandığı 17 Mevzu

etiket Bazı Şeyler Neden Böyle? Bilimin Dahi Açıklamakta Zorlandığı 17 Mevzu

Erkam Evlice
11.07.2018 - 11:32

Bilimin bile yarım ağızla cevap verebildiği sorulardan bahsediyoruz.

Kaynak: http://www.cracked.com/pictofacts-984...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bunu iç, bir şeyciğin kalmaz!

1. Bunu iç, bir şeyciğin kalmaz!
www.michaelshouse.com

Antidepresanlar nasıl işe yarıyor? Evet, antidepresanlar beyindeki nörotransmitter seviyesini artırıyor diyeceksiniz ama şunu unutmayın: Beyin nörotransmitterleri neredeyse her şey için kullanıyor. Artan seviye nasıl oluyor da depresyonu tedavi edebiliyor? İşte bu halen gizemini koruyan bir durum.

2. Kadın orgazmı deyince...

2. Kadın orgazmı deyince...

Bu konuda araştırmalar farklı sonuçlara işaret ediyor. Kadın orgazmı bir zamanlar yumurtlamanın bir parçasıydı ya da ikili uyumu artırıyordu ya da sağlıklı erkeği seçmeye yardımcı oluyordu vs. Yine de tam olarak kesin bir sonuca varılmış değil.

3. Neden güveler ışığa gider?

3. Neden güveler ışığa gider?

Bilim insanları yıllardır bu sorunun yanıtını arıyor. İlkin ışığın güvelerin yön bulma sistemlerini bozup çarpıttığı sonucuna varmışlardı. Sonraki açıklama ise ışıkla dişi güvelerin yaydığı feromonları birbirlerine karıştırdığı yönünde oldu. Bugün bu iki teori de tam anlamıyla doğrulanmış değil.

4. Bilinç nereden geliyor?

4. Bilinç nereden geliyor?

Doğru bildiniz. Bilincin kaynağına dair bir cevap bulmak bir kenara, bilinçten sorumlu olan bir beyin bölgesi dahi keşfedilmiş değil.

5. Akupunktur

5. Akupunktur

2000 yıllık bir geçmişi olan akupunktur da bilim dünyasının muammalarından. Çoğu pozitivist görüş bu metodun aslında yararsız bir şarlatanlık olduğunu ileriye sürse de akupunkturun sıklıkla faydalı sonuç vermesi bilinmezler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Neden esneriz? Neden bulaşıcıdır?

Henüz kesin bir cevabı yok. Bir açıklama esnemenin beyni serinlettiği ve zihinsel performansı artırdığı yönünde. Bir diğer açıklama ise bunun atalarımızın sahip olduğu ilkel bir iletişim yöntemi olduğunu söylüyor.

7. Sezgilerine güven evlat.

7. Sezgilerine güven evlat.

Steve Jobs'ın en büyük tavsiyesi sezgilerinizi takip edin olmuştu. Sonuçta sezgilerine güvenmek iyidir. İçinize doğan şeylerin gerçek olması falan… Peki nasıl? 

Kimse bilmiyor.

8. Savant sendromundan bahsedelim...

8. Savant sendromundan bahsedelim...

Bir beyin travmasının ardından daha önce sahip olunmayan becerilere sahip olunmasına deniyor. Derek Amato da bunlardan biriydi. Ciddi bir sarsıntının ardından harika piyano çalabildiğini fark etti. Hayatı boyunca piyanoya elini bile sürmemişti.

9. Yapay zeka da tıpkı insan zekası gibi gizemlerle dolu.

9. Yapay zeka da tıpkı insan zekası gibi gizemlerle dolu.

Karmaşık nöral ağlar üzerinden sorunları çözüp kendini geliştiriyor ve sürekli öğreniyor. Bugün Yapay Zeka’nın geldiği nokta fazlasıyla girift ve hamleleri incelenip anlaşılamıyor. Yani YZ bir cevap verdiğinde bunu nasıl yaptığını tam anlamıyla kavrayamıyoruz.

10. Neden müziği severiz?

10. Neden müziği severiz?

Kesin bir cevabı yok. Bir teoriye göre beynimiz düzenli sıralamalardan hoşlanıyor ve müzik de bu ihtiyacı yüksek ölçüde karşılıyor. Bir başka teori de konuşma yetimiz ve konuşmaya olan aşinalığımıza dayanıyor. Sözlü müzikler de konuşmaya olan aşinalığımızı cezbediyor olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Öpüşürken neden gözlerimizi kapatırız?

11. Öpüşürken neden gözlerimizi kapatırız?

Görme duyumuzun kısıtlanmasının diğer duyularımızı daha hassas hale getirdiği biliniyor. Yine de, bunun kesin bir cevap olduğu söylenemez.

12. İlaç tedavisi...

LSD ve psilosibin gibi maddeler küme tipi baş ağrısında tedavi olarak kullanılıyor, ama nasıl işe yaradığını kimse çözebilmiş değil. Küme tipi baş ağrısı nedir derseniz, en şiddetli baş ağrısı olduğunu söyleyebiliriz. Bazı vakalarda ağrı o kadar şiddetli oluyor ki, hastalar intihar ediyor.

13. Neden yıldırım düşüyor?

13. Neden yıldırım düşüyor?

Evet bulut ile yer arasındaki enerji boşalması yıldırıma neden oluyor ama bu açıklama yıldırımın nasıl gerçekleştiğini açıklarken, neden sorusunu yanıtsız bırakıyor. Yani yıldırımın oluşmasını sağlayan kıvılcım nasıl oluşuyor, bulutların elektrik alanı yeterince yüksek değilken bu nasıl gerçekleşebiliyor, henüz bilinmiyor.

14. Neden parmaklarımızı kıtlattığımızda aşırı ses çıkıyor?

14. Neden parmaklarımızı kıtlattığımızda aşırı ses çıkıyor?

Araştırmacılar parmaklardan yükselen bu seslerin eklemlere sıkışmış gaz kabarcıklarından dolayı oluştuğunu ortaya koydu. Fakat yine de nasıl bu kadar gürültülü olduklarını anlayamadılar.

15. Güvercinler evin yolunu nasıl buluyor?

15. Güvercinler evin yolunu nasıl buluyor?

Bir teoriye göre koku duyularını kullanıyorlar. Kuşlar nerede yetiştiyse oraya fazlasıyla aşina olmalarının bir sonucu gibi. Yine de bilim insanları emin değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Plasebo etkisi

16. Plasebo etkisi

Yeni nesil görüntüleme teknikleriyle birlikte plasebonun da tıpkı etken madde gibi beyin nöronlarını etkileyebildiğini gördük. Örneğin morfin ve plasebo ağrı kesici beyindeki aynı acı bloklayıcı nöronları ateşliyor. Yani plasebo da bildiğimiz bir ilaç gibi çalışıyor ve nedeni bilinmiyor. Psikolojik deyip geçmemek lazım!

17. Mıknatısların nasıl çalıştığına %100 emin değiliz.

17. Mıknatısların nasıl çalıştığına %100 emin değiliz.

Manyetik alanları gözlemleyebiliyoruz ama, neden varlar? Nelerden oluşuyorlar? Zaten manyetik alan denilen şey de manyetik kutupların çekim bölgesini tarif etmek için bulunmuş bir tanım ve tek başına bir şey ifade etmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
120
40
33
15
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Han

Kadın orgazmı nedenmi var. Bu işten zevk alsın diye var. Zevk almadığın bir şeyi ancak zorlamayla yaparsın. Şehvet ve karşılıklı hisler olmadan sevişme olurm... Devamını Gör

Adem GÖNLÜZENGİN

amk 17 tane madde var gittin kadın orgazmına takıldın sende

Zeki Bilgin

Lan uykun geldiği zaman esniyon işte.Beyin sana uykun var git yat diye işaret veriyor.Daha neyin açıklamasını yapamamışlar bunlar.