Görüş Bildir
Haberler
Bayrampaşa Halinde Hamallardan Eylem

Bayrampaşa Halinde Hamallardan Eylem

Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Halinde çalışan hamallar eylem başlattı.  İş bırakan hamallar aldıkları ücretlerin ve çalışma saatlerinin düzenlenmesini talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Talepler arasında işçilere sigorta yapılması da yer aldı.

Talepler arasında işçilere sigorta yapılması da yer aldı.

Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Halinde çalışan hamallar, hal müdürlüğü önünde eylem yaptı. Grup, ıslık ve sloganlarla hal yönetimini istifaya çağırdı. 

Hamalların başlıca talepleri ise 1,5 lira olan kasa taşıma ücretinin 2,5 liraya çıkarılması, sigortalarının yapılması ve çalışma saatlerinin düzeltilmesi oldu.

'Yazıklar olsun dükkan sahiplerine'

'Yazıklar olsun dükkan sahiplerine'

Grup adına konuşan Fatih Ethemoğlu saat 21.00'da başlayan mesailerinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, 'Öncelikle halin açılış ve kapanış saatlerinin düzeltilmesini istiyoruz. Biz gece 00.00'da gelmek istiyoruz. Bizler çocuklarımızı göremiyoruz. Hamaliye ücretinin düzelmesini istiyoruz. Bugün 2 lira olsa da bu insanları kurtarmıyor. Bizim buradaki talebimiz 2,5 liradır. Biz bu ücretin altında kesinlikle çalışmıyoruz. Biz bir de sigorta istiyoruz. Dükkan sahipleri sigortanın tamamını işçilere ödetiyorlar. Onca paralar kazanıyorlar. Aslında bunun içinde çok şey var. Kendi eşi çocuğu evde oturuyor ama onları sigortalı gösteriyor. Kalkıp işçinin sırtından geçiniyor. Bununla da kalmıyor vergisini devletten kesip cebine koyuyor. Yazıklar olsun dükkan sahiplerinin tamamına' dedi

'Bunlar bizi savunmuyor'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
9
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Hangi sektörde kim işçinin yanında duruyor işçiyi adam yerine koyuyor ki, milletimizin en büyük sorunu statü sorunu, zengini görünce önünde iki büklüm durup ... Devamını Gör

o yorum yapılacak

Ne güzel söylediniz! Para aşığı bir milletiz. Paran varsa varsın yoksa yoksun!

Trabuzeni

AKP ye oy verirken düşünecektiniz beter olun eşekler