Görüş Bildir
Haberler
Bayilik ve Franchising arasındaki fark nedir?

Bayilik ve Franchising arasındaki fark nedir?

Bilal Türkmen
29.12.2014 - 23:23 Son Güncelleme: 30.12.2014 - 01:51

Geçen yazımızda sizlere bayilik alacak kişilerin dikkat etmesi hususlar hakkında bilgiler vermiştik.Bu yazımızda ise çoğu kişinin aynı sandığı ve karıştırdığı iki farklı kavramın açıklamasını anlatacağız.

Daha önceki Bayilik(Franchising)Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar isimli yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bayilik(Franchising)Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bu iki kavram ilk bakışta iki kavram aynı olarak görünse de ikisi arasında hak ve sorumlulukar /yetki açısından gerçek farklar vardır.

Madde madde bu farkları listeledik.Umarım sizin için faydalı olur..

  • Franchise veren şirketler size logo ve kurumsal kimliğini birebir uygularken bayilik almak sadece mal veya hizmet tedariği konusunda destek verir.

  • Franchise aldığınızda isim bedeli adı altında markanın adını kullanmak için ödediğiniz ücreti bayilikalmak için ödemezsiniz.

  • Franchise aldığınızda tedarik ettiğiniz mal ve hizmetleri franchise veren firmanın koymuş olduğu bazı kurallar çerçevesinde satarsınız.Bayilik aldığınızda ise malın satış şartlarını siz belirlersiniz.

  • Franchise aldığınızda mal veya hizmet sattığınız yer belli bir dekor ve konsept şeklinde dizayn edilir.Bayilikte ise böyle bir işleme gerek yoktur.

  • Franchise aldığınızdabelli bir süreliğine bu markanın kullanım ve satış haklarına sahip olursunuz.Bayilikte ise böyle bir sınırlama ve sözleşmeye gerek yoktur.

  • Franchise aldığınızda cirodan pay ve sabit aidat alınırken,bayiliklerde böyle bir ücret talebine genellikle rastlanmaz.

  • Bayilik franchising’e göre daha serbest ve özgürdür

Bu yazı sonunda şöyle özetleyebiliriz ki,

Franchising belli kurallar ve konseptler çerçevesinde franchise alanlara mal ve hizmetin yanı sıra markasının kurumsal kimliğini de birebir uygulatan bir sistemdir.Bayilik ise,mal ve hizmetler dairesinde sadece satışa odaklı bir sistemdir.

İlgili diğer yazılarımız için Bayilik ve Franchising kategorisini inceleyebilirsiniz.

Kaynak: http://isekonomi.com/bayilik-ve-franc...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0