Görüş Bildir
Haberler
Batman'da Yasak Bölgeye Giren 83 Kişi Gözaltında

Batman'da Yasak Bölgeye Giren 83 Kişi Gözaltında

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyü Kilim mezrasında düzenlenen ve bir PKK'lının öldürüldüğü askeri operasyonun yapıldığı bölgeye girmek isteyen 83 canlı kalkan jandarma tarafından gözaltına alındı.

Sason’a bağlı Kelhasan köyünün Kilim mezrasında Perşembe gecesi başlatılan operasyonda çatışma yaşandı. 

Çatışmada hayatını kaybeden bir PKK’lının cesedi Sason Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, operasyon alanına ve yasaklı bölgeye dün saat 23.30 sıralarında çatışmayı engellemek için bölgeye girmek isteyen canlı kalkanlar jandarma tarafından gözaltına alındı.

HDP'li yöneticilerin de aralarında olduğu 83 kişi Sason Tabur Komutanlığı’na götürüldü.

Köyde sokağa çıkma yasağı

Sason Tabur Komutanlığı’nda 83 kişinin işlemleri devam ederken sokağa çıkmanın yasaklandığı Kelhasan köyünün sakinlerinden Behçet Kara, yasağın bir an önce kalkmasını ve yaşamın normale dönmesini beklediklerini söyledi. 

Geçişlerine izin verilmedi

Sason’a gitmek isteyen ve HDP’lilerin bulunduğu bir minibüs ise Yanıkkaya Jandarma Karakolunun Sason yolundaki kontrol noktasında durduruldu. İlçeye giriş izni verilmeyen ve sıcak altında bekleyen HDP’li kadınlara askerler sandalye verdi. 

Barış için Sason’a gitmek istediklerini belirten bir kadına cevap veren görevli komutan, “Bizde insanların ölmesini istemiyoruz. Bizim siyasetle işimiz olmaz, bize böyle emer verilmiş” dedi.

HDP Sason ilçe Başkanı Kazım Yavuz ise, “Asker ve gerillanın ölmemesi için canlı kalkan olmak istedik. Ancak izin verilmeyerek 83 kişi gözaltına alındı. Biz orda askere de canlı kalkan olmak istedik” dedi.  Grup, jandarma karakolu kontrol noktasında bir süre bekledikten sonra Batman’a döndü. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0