Görüş Bildir
Haberler
Bataklık Operasyonu'ndan Yeni Detaylar: Emniyet Müdürü, Makam Aracını 'Türk Escobar'a Tahsis Etmiş

Bataklık Operasyonu'ndan Yeni Detaylar: Emniyet Müdürü, Makam Aracını 'Türk Escobar'a Tahsis Etmiş

Ulaş
12.07.2020 - 20:20

Geçtiğimiz hafta uyuşturucu çetelerine yönelik gerçekleştirilen Bataklık Operasyonu'nda yeni detaylar ortaya çıktı. Uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın para transferlerini eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek'e ait makam aracı ile yaptığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şube’nin ortaklaşa yaptığı ‘Bataklık Operasyonu’, Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olmasının yanında zehir tacirlerinin devlet kademesine nasıl sızdığını da ortaya çıkardı. 

Türk Escobar Nejat Daş ile tutuklu eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek arasındaki bağlantı 6 ay önce tespit edildi. Emniyet Müdürü Yüksek, polis memuru şoförü Halil İbrahim A.’nın kullandığı makam aracını narkotik ekiplerinin takibindeki olan Daş’a tahsis etti.

Bu tespitin ardından Necmettin Yüksek de takibe alındı.

Bu tespitin ardından Necmettin Yüksek de takibe alındı.

Operasyonun ilk ayağı nisan ayında Almanya’dan gelip Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yapan bir TIR’ın takibiydi. Büyükçekmece’de durdurulan TIR’ın zulasından 270 bin İngiliz Sterlini (yaklaşık 2.3 milyon TL) çıktı. Kapıkule’de beyan edilmeyen paralara el konuldu. Emniyet Müdürü Yüksek, koruması ve şoförüyle birlikte Nejat Daş da gözaltına alındı. Ancak bağlantı ağlarının nereye kadar uzandığının tespit edilmesi gerekiyordu. Hepsi serbest bırakıldı. Narkotik ekipleri ise takibe devam etti.

Zehir tacirleriyle bağlantısını sürdüren Necmettin Yüksek, Bataklık Operasyonu’nda diğerleriyle birlikte gözaltına alındı.

Zehir tacirleriyle bağlantısını sürdüren Necmettin Yüksek, Bataklık Operasyonu’nda diğerleriyle birlikte gözaltına alındı.

Dosyadaki bilgilere göre, Nejat Daş, Yüksek’in kendisine tahsis ettiği makam aracıyla seyahat ediyor böylece hiçbir yerde polis kontrolüne takılmıyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle getirilen şehirlerarası seyahat yasaklarını da böylece aşmıştı. Polis memurunun kullandığı emniyet müdürünün makam aracıyla Çorlu ve Edirne’ye giden Nejat Daş, TIR’larla yurt dışından getirilen yaklaşık 18 milyon lira değerinde İngiliz Sterlini’ni elden teslim almıştı.

Uyuşturucu taciri, emniyet müdürüne 'Sıkıldık nefes alalım' demiş.

Uyuşturucu taciri, emniyet müdürüne 'Sıkıldık nefes alalım' demiş.

Nejat Daş makam aracını sadece para transferi için değil, sokağa çıkma yasaklarını delmek için de kullanıyordu. Teknik dinlemeye takılan konuşmalarda, Nejat Daş’ın, Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’e, “Sıkıldık, bir nefes mi alsak” dediği, Yüksek’in de Daş’a, şoförüyle makam aracını gönderdiği tespit edildi. Daş’ın, Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in makam aracını kullandığı, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve MOBESE’lerce de görüntülendi. Bu bilgi ve belgeler de soruşturma dosyasına konuldu.

Şoförü Halil İbrahim A. ve kendisine bağlı çalışan polis memuru Ahmet K. ile birlikte tutuklanan Emniyet Müdürü Yüksek ifadesinde, Daş ile 2 yıl önce bazı bürokratların da olduğu bir ortamda tanıştıklarını belirterek, “İşadamı olarak biliyordum, bana komplo kuruluyor” dedi. Daş’ın makam aracını kullanması, Daş ile yaptığı telefon görüşmeleri, Daş’ın kendisini makamında ziyaret etmesi, Daş’ın makam aracıyla Edirne ve Çorlu’ya gitmesiyle ilgili sorulara ise “Bilgim yok” diye yanıt verdi.

Aranırken yardım toplantısına katılmış.

Aranırken yardım toplantısına katılmış.

Çetin Gören’in, Hollanda ve Brezilya tarafından hakkında “Kırmızı Bülten” çıkartılıp uluslararası aranmaya başlayınca Hollanda’dan Türkiye’ye kaçtığı ortaya çıktı. Uluslararası uyuşturucu ticaretinde elde ettiği paraları kuryeler aracılığıyla Türkiye’ye transfer eden Çetin Gören’in, Gaziantep’te “Suriye’ye yardım” kampanyasının yürütüldüğü bir toplantıya katıldığı, yüklü miktarda bağışta bulunduğu belirlendi. Gaziantep’te gösterişli bir törenle karşılanan Çetin Gören’in toplantıda işadamı sıfatıyla bir konuşma yaptığı da belirlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
31
18
7
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümit Mustafa

Ülke her anlamda çürüyor sorsan bol camili, çok ahlaklı ülkeyiz ...

Balkan Türkleri

Ülkede haksızlık,hukuksuzluk,adaletsizlik,akraba kayırma,yalan,şantaj,liyakatsizlik almış başını yürümüş ama olsun 84.684 tane Camimiz vardı şimdi 84.685 tan... Devamını Gör

Halil Değerli

"ŞAHSIM " Haberi var mı ??? Nasıl paraysa.... Ayakkabı kutusuna sığmamış.... Arabayla taşıyorlar... ...... 😡😡😡😡😡🤪🤪🤪🤪🤪🤪