Görüş Bildir
Haberler
Başkan Kennedy'nin Dadısından Açık Arttırmalık Fotoğraflar

Başkan Kennedy'nin Dadısından Açık Arttırmalık Fotoğraflar

Hande öçalan
25.06.2015 - 14:42 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 16:54

1963 Kasım'ında, Bayan Maud Shaw'a önemli bir görev verildi. Dönemin olaylı ABD Başkanı John F. Kennedy’nin çocuklarına dadılık yapacaktı. Ama asıl büyük görevi ise, Jackie Kenneddy'nin annesinin kendisini görevlendirmesi üzerine, çocuklara babalarının öldüğünü haber vermekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Lütfen hayır, yapamam' diye yalvardı önce Shaw, 'Onların mutluluğunu ellerinden alamam.' dedi. Ama Jackie'nin annesi isteğinde ısrarlıydı, Jackie'nin bu sorumluluğu kaldıramayacağını düşünüyordu. Sonunda dadı Shaw, Henüz 6 yaşına basmamış Caroline ve yakında 3 yaşında olacak John Jr.'a haberi vermenin bir yolunu buldu.

“Baban küçük Patrick'i aramaya gitti' dedi Shaw çocuklara. Kennedy'lerin önceki yaz kaybettikleri bebeklerini bahane etmişti. 'Patrick cennette çok yalnızmış, orada tanıdığı kimse yokmuş. Ama şimdi babanız onun cennetteki en yakın arkadaşı.'

“Babam uçağını da yanına almış mı?' diye sordu küçük John Jr. 'Evet' dedi Shaw. “Ne zaman geri dönecek acaba' diye hayıflandı ardından John.

7 yıl boyunca Kennedylerin dadılığını yaptı

7 yıl boyunca Kennedylerin dadılığını yaptı

Bu ve bunun gibi, Shaw'un beyaz sarayda yaşadığı ve merceklere takılmış bir sürü anı, şimdi bir müzayedeyle açığa çıktı. Online satışla alıcılarını bekleyen bu özel fotoğraflara teklif vermek için son tarih bugün.

Shaw, 1965'deki emekliliğine kadar, 7 yıl boyunca Kennedylerin dadılığını yaptı. Ertesi yıl bir anı kitabı çıkardı. “Beyaz Saray Dadısı: Caroline ve John Kennedy Jr.'la Geçen Yıllarım.” First lady'nin imzası haline gelmiş hamilelik elbisesini nasıl giydiği gibi özel bir sürü anısını kitabında okuyucularla paylaştı.

Jackie Kennedy'nin Hamilelik Elbisesi de Satışta

Jackie Kennedy'nin Hamilelik Elbisesi de Satışta

Sergilenen fotoğraf koleksiyonu, kitabın imzalı bir kopyasını ve Jackie'nin bahsi geçen ipek, beyaz, hamilelik elbisesini de içeriyor. First lady Jackie'nin, çocuklarının ve Shaw'un onlarla geçirdiği günleri içeren 79 samimi kare, kumsalda, çiftlikte, parkta geçirdikleri zamana, 50 yıl sonra tekrar tanıklık etmemizi sağlıyor.

İşte onlardan bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

The Washington Post

Fotoğraflar: Courtesy of Nate D. Sanders auction

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0