Görüş Bildir
Haberler
Başka Evrenlere Açılan Kapılarıyla Türkiye'nin 10 Güzide Karanlık Mahallesi

Başka Evrenlere Açılan Kapılarıyla Türkiye'nin 10 Güzide Karanlık Mahallesi

x
09.12.2015 - 17:45 Son Güncelleme: 29.04.2022 - 11:32

Sürekli yaşanan garip olayları ve anomalileriyle Türkiye'nin karanlık ve gizemli sokaklarını barındıran güzide mahalleleri. Bir gün sizinde yolunuz düşerse zamandan ve mekandan geçici olarak sıyrılarak 5 boyutlu bir evrene kısa veya aşırı uzun seyahatler yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstanbul/Gazi Mahallesi

1. İstanbul/Gazi Mahallesi

Gizemli sokakları ve bitmeyen olayları ile ünlenen Gazi Mahallesi kendi sakinlerinin bile girmek istemediği zaman ve mekanın çatlak duvarlarda büküldüğü gizemli sokaklarıyla ünlü. Bunca kargaşa başka türlü açıklanamaz işlerin içinde başka galaksilerden gelen paralelcilerin olduğu su götürmez bir gerçek...

2. Bursa/Tophane Mahallesi

2. Bursa/Tophane Mahallesi

Tayyar Ahmet'in sonsuz sayılı günlerinden büyük bir kısmının burada geçtiği rivayet edilir. Bir başka rivayet İstanbul'u işaret eder bilemeyiz. Bu mahallede kurşunların kavis aldığını iddia edenlerin sayısı oldukça fazla. Hatta bu mistik bölgede zamanın yer yer hiç akmadığına şahit olduğunu söyleyenlerin sayısı azımsanacak gibi değil. Başka bir galaksiyle doğrudan bağının olduğuna inanıyoruz. Bu kadar gariplik biraz fazla.

3. Ankara/Yenidoğan-Çinçin Mahallesi

3. Ankara/Yenidoğan-Çinçin Mahallesi

Evrenin en delikanlı gençliğinin dolaştığı dar sokaklarıyla , bu duvarların arkasında daha neler var gardaş bi bilsen sloganlarıyla Ankara'dan evrenin en debelenen yerine açılan kocaman bir solucan deliği bir ara alan. Oradaysanız ne bu dünyadansınız ne başka bir boyuttan orada olabilmek bir başka.

4. Gaziantep/Yukarıbayır Mahallesi

4. Gaziantep/Yukarıbayır Mahallesi

Sonsuz döngüde halayların çekildiği ve Gazianteplilerin pek bulaşmadığı esasen neşeli ve aktif ama bir o kadarda karanlık mahalle Yukarıbayır. CID-947 galaksisine doğrudan geçiş yapabileceğiniz bir portal mevcut. Tek yapmanız gereken orada belli bir süre vakit geçirmeniz. Hemen size yanaşacak olan değerli galaktik seyahat şirketleri elemanları işlemin hızla gerçekleşmesini sağlayacaklar. Eğer gitmek istemezseniz alternatif olarak yine Gaziantep sınırları içerisinde Vatan Mahallesi'ne ya da Hacıbaba'ya bir uğrayabilirsiniz.

5. Kocaeli/Beylikbağı Mahallesi

5. Kocaeli/Beylikbağı Mahallesi

Çakal Deresi'ne varışınız ile başlayan maceranın nerede son bulacağını şu an'a kadar öğrenebilen çıkmamış. Gri sokakların ' Biz nereye düştük abi?' sorusunu sordurttuğu ve evrenin kenarından aşağı nasıl düşülür acaba? sorusunun pratik karşılıklar bulduğu bu muhit çok yönlü bir hikayeye sahip. 90'lı yıllarda bölgeye uzaylıların indiği halen sokaklarda konuşulmakta. Çıkmaz sokakların sonlarında bulunan, su dolu kovaların diplerinden adını hiç bilmek istemeyeceğiniz başka boyutlara ulaşmanız mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adana/Kiremithane Mahallesi

6. Adana/Kiremithane Mahallesi

Mecbur kalınmadıkça pek girilmesi tavsiye edilmeyen her türlü maddenin anında yutulup sindirildiği ölmeden önce yapılması gereken 100 şeyi yaptıktan sonra uğranması gereken güzide bir mahalle. Bazı noktalarda yer çekiminin kaybolduğu ve insanların nedensiz gökyüzüne yükselebildiği önemli bir muhit. Pek tavsiye edilmemekle birlikte 200 milyon ışık yılı öteye sizi bir kaç darbeyle yollayabilecek saygı değer elemanları içeride barındırmakta.

7. Tekirdağ/Kore Mahallesi

7. Tekirdağ/Kore Mahallesi

Paralel evrenlerin üst üste gelerek çökme yaptığı ( bunun nasıl olduğu hakkında kimsenin bir fikri yok) bu mahallede geçirilen her 7 dakika dışarıda devam eden hayat için 21 saate karşılık geliyor. 7 dakika içinde ışın kılıcı gibi parlayan kesici aletler ile kendinizi insanlığın şafağına doğru giden bir yolda bulabilirsiniz.

8. Mardin/İpek Mahallesi

8. Mardin/İpek Mahallesi

Işık hızına yakın bir sürede organize olabilen insanların bulunduğu ayın karanlık yüzeyine sık sık seyahatler gerçekleştiren azımsanamayacak bir kitleye sahip şirin Kızıltepe'nin şirin bir mahallesi. Ateşi ilk bulanları bile şaşkına çevirecek surette ateş tutkunu bu mahallenin hiçliğin orta yerinde bir yerlerde konumlandığı söylenmekte. Hatta ortaya atılan bir teoriye göre bize paralel olan dünyalarda sabit bir şekilde konumunu korumakta ( sadece bir tane var) ve mahalleye girip çıkmaya kalkmak pek mümkün değil çıksanız bile çıktığınız dünya bize ait olan bir dünya olmayabilir.

9. İstanbul/Şifa Mahallesi

9. İstanbul/Şifa Mahallesi

Tuzla'ya bağlı Şifa Mahallesi, kaosun sessizlikte kol gezdiği bir mikro evren tasviri gibi. Kendi atmosferine sahip sokakları olan bu mahalle Orion'a açılan kapıları ile meşhur. Sizde artık doydum bu dünyaya , sıkıldım ben , yapacak bir şey yok diye düşüncelere dalacak olursanız bu mahallenin çılgın sokaklarında kaybolma riskini göze alabilirsiniz.

10. Gaziantep/Vatan Mahallesi

10. Gaziantep/Vatan Mahallesi
s1110.photobucket.com

'Ne içindeyim zamanın,

Ne de büsbütün dışında;

Yekpare, geniş bir anın

Parçalanmaz akışında.' 

Şiirinin vücut bulduğu kendi zamansal çizgisinde ilerleyen bir mahalle burası. Gezi Direnişi'nden tutunda İstiklal Mücadelesi'ne kadar her olay halen devam etmekte. Kendi için kaoslar yaratabilen bir mahalle. Her şey tekrar tekrar sonsuzlukta yaşanıyor ve sürüyor. Eğer yolunuz düşerse büyük patlamaya kadar gidebileceğiniz bir kara delikle karşılaşabilirsiniz. Nohut dürümünün içinden 2 gün geriye gitmekte mümkün tercih sizin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
48
23
13
11
8
4