Görüş Bildir
Haberler
Başak Demirtaş Hakkında Cinsiyetçi, Hakaret İçerikli Paylaşım Yapan Zanlı Serbest

etiket Başak Demirtaş Hakkında Cinsiyetçi, Hakaret İçerikli Paylaşım Yapan Zanlı Serbest

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi ve hakaret içerikli paylaşım yapan Vedat Yazıcı ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya'da, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada yapılan paylaşıma ilişkin Vedat Yazıcı gözaltına alınmış, Başsavcılığın konuyla ilgili soruşturmayı genişletmesi üzerine Yazıcı'nın üvey amcası V.M. de yakalanmıştı.

Detaylar için 👇

İfade verip serbest kaldı

İfade verip serbest kaldı

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Vedat Yazıcı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Yazıcı ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Üvey amca V.M'nin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yazıcı'nın iğrenç paylaşımı sosyal medyada tepki toplamıştı. #BaşakDemirtaşSeninleyiz etiketi ile Demirtaş'a destek verilmişti.

Yazıcı'nın iğrenç paylaşımı sosyal medyada tepki toplamıştı. #BaşakDemirtaşSeninleyiz etiketi ile Demirtaş'a destek verilmişti.

Kadın örgütlerinin yanı sıra farklı siyasi kesimlerden çirkin paylaşımı kınayan açıklamalar gelmişti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bir tweet atarak 'Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır' ifadelerini kullanmıştı.

HDP'den sert tepki

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'nin kadın örgütlenmesinden yapılan açıklamada ise AKP'ye yönelik eleştiriler yöneltmiş ve bu saldırının 'AKP iktidarının yürüttüğü kadın düşmanı politikalarından kaynağını aldığı' savunulmuştu.

Başak Demirtaş da kendisine gelen destek mesajlarına teşekkür etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
378
141
56
43
33
26
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CakılPasteur

Yazıklar olsun ya!! Bu sözler Akp bir vekilin karısına kızına anasına söylenseydi yine serbest bırakabilir miydiniz? Adaletiniz batsın!!

Sertaç Bigün

Biz biliriz böylelerini. Önüne çay da vermişlerdir emin olun.

Gülden Suakar

Şaşırdık mı?..😶