Görüş Bildir
Haberler
Barış Terkoğlu: '34 Kişinin İBB'ye Burs Maliyeti 62 Milyon TL'

Barış Terkoğlu: '34 Kişinin İBB'ye Burs Maliyeti 62 Milyon TL'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, AKP dönemindeki İBB'de, AKP vekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın da arasında olduğu 34 kişinin belediye şirketlerine yarattığı burs maliyetinin 2 Şubat tarihli kurla 62 milyon 596 bin 618 lira çıktığını yazdı. Terkoğlu İBB'nin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktardı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu daha önce AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın, AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın ve AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan Kalender'in İBB'den burs aldığını hatırlattı.

Müfettişlerin İBB şirketleri sponsorluğunda yurtdışı eğitimine gönderilen 38 kişi için inceleme yaptığını belirten Terkoğlu, 'Bunlardan ikisinin İGDAŞ, altısının KÜLTÜR AŞ, üçünün İSFALT AŞ, altısının İSBAK AŞ, beşinin ULAŞIM AŞ, beşinin İDO AŞ, beşinin İSTAÇ AŞ, beşinin KİPTAŞ ve birinin de BELBİM AŞ gelirleri ile gönderildikleri tespit edilmiş. İDO 2011’de özelleştirildiği için beş kişi hakkında inceleme yapılamamış. Kalanlar hakkında rapor hazırlanmış. Tablonun bütünü çıkmış' dedi.

Terkoğlu, devamında şunları aktardı:

'34 kişinin (İDO’dakiler hariç) belediye şirketlerine yarattığı maliyet, 2 Şubat tarihli kurla 62 milyon 596 bin 618 lira çıkmış. Söz konusu durum hem savcılıklara hem de ilgili şirketlere bildirilerek gereğinin yapılması istenmiş.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
8
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

hesabını imamoğluna sorarlar.

cocainum

boğazımıza kadar battığımız boktan savaşmadan kurtulamazsın o yüzden boşuna ümit etme kimse hırsızlar ülkesinde bir hırsıza hesap soramaz.

Fatih Kaya

Türkiyenin gerçekleri akkadro ve akakrabalar bu milletin parası ile neler olmadı ki bursiyerlerden biri kovit aşısı bulsa biri Nobel edebiyat yada fizik ödül... Devamını Gör