Görüş Bildir
Haberler
Barış Akarsu "Merhaba"nın Başrolü Almila Ada, Yenilmezler 2'de Scarlett Johansson'ın Gençliğini Canlandırmış

Barış Akarsu "Merhaba"nın Başrolü Almila Ada, Yenilmezler 2'de Scarlett Johansson'ın Gençliğini Canlandırmış

11.11.2022 - 08:21

Doğal güzelliği ve başarılı oyunculuk performansı ile gönüllerde taht kurmayı başaran Almila Ada, meğer Scarlett Johansson'ın gençliğini canlandırmış. Hem de Avengers: Age of Ultron'da! Peki, genç oyuncu bu şansı nasıl elde etmiş dersiniz? Gelin, konunun detaylarına yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Almila Ada'yı daha yakından tanıyalım.

Önce Almila Ada'yı daha yakından tanıyalım.

Almila Ada Bayazıtoğlu, 4 Ağustos 1994 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Çocuk yaşlarda bale yapmaya başlayan Almila Ada, lise yıllarındayken Uluslararası Varna Bale Yarışması ve Workshop'una ve Uluslararası Prag Bale Masterclass'a katıldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında bale ve piyano eğitimi aldı. Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde bale eğitimini tamamladı. Bir süre Londra'da bale eğitimi aldıktan sonra 2018'de 'Pointe Stüdyo' adlı bir pilates salonu açtı. Oyunculuk dışında salonda eğitmenlik de yapıyor.

Almila Ada oyunculuğa nasıl yöneldi?

Almila Ada oyunculuğa nasıl yöneldi?

Londra'da bulunduğu sıralarda bir cast direktörü Almila Ada'ya kartını vermiş çünkü Yenilmezler filminde Scarlett Johansson'ın gençliğini canlandıracak bir balerin aranıyormuş. Seçmelere çağrılan güzel oyuncu, başarılı bir performans sergileyince Scarlett Johansson'ın gençliğini canlandırmış. İlk oyunculuk deneyimini başarılı bir projede yaşayan Almila Ada, bu sayede oyunculuğa yönelmeye karar vermiş.

Rol aldığı pek çok başarılı proje var.

Rol aldığı pek çok başarılı proje var.

Almila Ada'nın yer aldığı filmler arasında The Strange Story of a Shining Pearl, Son Parti ve Barış Akarsu 'Merhaba' var. Güzel oyuncu; Kaderimin Yazıldığı Gün dizisinde konuk oyuncu, Kırgın Çiçekler'de ise yardımcı oyuncu olarak rol aldı. İlk başrol deneyimini Adı Efsane ile yaşayan Almila Ada; ardından Cennet'in Gözyaşları, Bir Deli Rüzgar, Güvercin, Menajerimi Ara dizilerinin kadrosuna katıldı. Güzel oyuncu şimdilerde Üç Kız Kardeş dizisinde rol alıyor.

"Beni kime sorsanız disiplinli diye tanımlar.".

"Beni kime sorsanız disiplinli diye tanımlar.".

Almila Ada, yaptığı bir röportajda: 'Arkama baktığımda 'İyi ki korkmamışım.' diyorum. Beni tanıyanlar, 'Bu yaşta bu kadar şeyi hayatına nasıl sığdırdın?' diyor. Kime sorsanız beni disiplinli olarak tanımlar.' dedi. Güzel oyuncu bu kadar disiplinli oluşunu ise baleye bağlıyor. Bu sayede daha dakik biri hâline gelmiş. Uyumadan önce ertesi günün planını yapıyormuş. Zamanı o kadar iyi kullanıyormuş ki bir yere gidecekse yolun ne kadar süreceğini hesaplayıp yola öyle çıkıyormuş.

Çok sevdiği baleyi neden bırakmış?

Çok sevdiği baleyi neden bırakmış?

'Hayallerimi bırakmadım, aksine tamamladım.' diyen güzel oyuncu, kariyerindeki değişikliği biraz balenin fiziksel zorluklarına bağladı. Çocukluğundan beri aşil tendonları ile sorun yaşayan Almila Ada, bale yaparken ayaklarının sık sık şiştiğini dile getirdi. Hatta vücudunun darp raporu alacak kadar morardığını söyleyen Ada'nın kolu, birine sarılırken ya da bir şeye uzanırken dahi çıkıveriyormuş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Favori oyuncusu Natalie Portman.

Favori oyuncusu Natalie Portman.

Güzel oyuncunun en sevdiği ve en çok ilham aldığı oyuncu Natalie Portman'mış. Woody Allen ise en sevdiği yönetmenmiş. Hatta Ada, Allen'ın filmlerinden birinde rol alma şansı yakalasa mutluluktan havaya uçarmış.

En sevdiği yemek patates kızartması.

En sevdiği yemek patates kızartması.

Herkesten sıkça 'Ne kadar zayıfsın.' şeklinde yorumlar alan güzel oyuncu, 1,74 boyunda ve 46 kilo. Diyet yapmadığını, aksine çok fazla yemek yediğini belirten Almila Ada; özellikle patates kızartmasına dayanamıyormuş.

Gerçek bir Pollyanna.

Gerçek bir Pollyanna.

Pollyanna gibi olduğunu belirten güzel oyuncu, her kötü olayın altında bile bir iyilik arıyormuş ve her şeyden bir ders çıkarıyormuş. Ne kadar da pozitif bir bakış açısı, değil mi?

Pes ettiği anlarda en büyük destekçisi annesiymiş.

Pes ettiği anlarda en büyük destekçisi annesiymiş.

Çocukluk yıllarından beri annesine düşkün olduğunu söyleyen güzel oyuncunun en büyük destekçisi annesiymiş. Pes ettiği anlarda onu hep annesi yüreklendirirmiş.

6 yıllık birlikteliği 2018'de bitmiş.

6 yıllık birlikteliği 2018'de bitmiş.

İlişkisini gözlerden uzak yaşamayı tercih eden güzel oyuncunun 6 yıllık bir birlikteliği 2018'de bitmiş. 15 yaşından beri birbirlerini tanıdıklarını söyleyen Almila Ada, 'Ailemden sonra en büyük destekçim sevgilim. Ayrıca en iyi arkadaşım. Bir ilişkide saygı ve sevgi olduğu sürece ilişki çok güzel yürüyor.' demişti. Ancak çift ayrılık kararı aldı ve sosyal medyada birlikte oldukları tüm fotoğrafları kaldırdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asphyxia

yani sen git scarlet johansson'ın gençliğini küçük bir rol olarak da olsa canlandır, yurt dışında eğitim al, bale ve piyano öğren sonra da git üç kız kardeş ... Devamını Gör

Fido

Ulan ne kadar her şeyi abartmayı ve çarpıtmayı seviyorsunuz. Emin olmak için gittim o sahneyi bi daha izledim. Karanlıkta bale yapan bir sürü kızdan biri ola... Devamını Gör

SO_FAR_SO_GOOD

öbür gevşek yerine bu arkadaş mı gelmiş? iyi olmuş.