Görüş Bildir
Haberler
Barbados Metaverse Evrende Elçilik Kuran İlk Devlet Olmak İstiyor!

etiket Barbados Metaverse Evrende Elçilik Kuran İlk Devlet Olmak İstiyor!

Well Ok Then
15.11.2021 - 18:11

Karayip ülkesi Barbados metaverse evrende kendi egemenliğinde olacak bir büyükelçilik kuracağını ilan etmeye hazırlanıyor! 

Haberin detayları içeriğimizde, keyifli okumalar! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metaverse'in meşrulaştırılmasına ve benimsenmesine yönelik tarihi bir adım!

Metaverse'in meşrulaştırılmasına ve benimsenmesine yönelik tarihi bir adım!

Ada ülkesi Barbados, bir metaverse büyükelçiliğinin kurulmasıyla dijital gayrimenkul egemenliğini yasal olarak ilan etmeye hazırlanıyor. Karayip ülkesi, dijital egemen arazi kurmak için birden fazla metaverse şirketiyle birlikte çalışıyor.

Decentraland ile anlaşma imzalandı!

Decentraland ile anlaşma imzalandı!

Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı, dijital bir elçilik kurulması için Pazar günü en büyük ve en popüler kripto destekli dijital dünyalar arasında yer alan Decentraland ile bir anlaşma imzaladı. Hükümet ayrıca Somnium Space, SuperWorld ve diğer Metaverse platformları ile anlaşma aşamasında.

Barbados hükümeti bu girişimi yeni çağın en etkili diplomatik hamlesi olarak görüyor!

Barbados hükümeti bu girişimi yeni çağın en etkili diplomatik hamlesi olarak görüyor!

Barbados'un Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçisi  ve ülkenin metaverse büyükelçilik kurmasına öncülük eden isim olan H.E. Gabriel Abed, ağustos ayında Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan bu projeyi Barbados hükümetinin benzersiz bir diplomatik fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Proje neyi hedefliyor?

Proje neyi hedefliyor?

Çeşitli projeler, arazinin belirlenmesine ve satın alınmasına, sanal elçilikler ve konsoloslukların mimarisinin oluşturulmasına, “e-vize” gibi hizmetler sağlamak için tesislerin geliştirilmesine ve kullanıcıların avatarlarını çeşitli dünyalar arasında taşımasına izin verecek bir “teleporter” inşa edilmesine yardımcı olacak. Ocak ayında hayata geçmesi beklenen bu proje ile Barbados dünyada dijital egemen toprakları tanıyan ilk ülke olacak.

Sanal vize fikri heyecan verici!

Sanal vize fikri heyecan verici!

Büyükelçilikler, bir ülkeye giriş için vize almanın veya vizesiz seyahat etmenin başlangıç ​​noktasıdır. Bunun sanal olarak nasıl görüneceğini hayal edebiliyor musunuz? Peki bu e-vize sizi nereye götürebilir? 

Barbados, kripto para birimleri için dünyanın en dost ülkeleri arasında ve bir merkez bankası dijital para biriminin geliştirilmesinde sorumluluk üstlenenler arasında yer almakta. Bu adımı ile birlikte işi başka bir boyuta taşımaya karar verdiler. Peki sanal vize fikri sizce uygulanabilir mi? Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın