Görüş Bildir
Haberler
Banu Alkan ve Serpil Çakmaklı'nın Kadınlığın Kitabını Yazıldıkları 'Bu İkiliye Dikkat' Filminin Cayır Cayır Alev Aldıran Analizi

etiket Banu Alkan ve Serpil Çakmaklı'nın Kadınlığın Kitabını Yazıldıkları 'Bu İkiliye Dikkat' Filminin Cayır Cayır Alev Aldıran Analizi

Türk filmlerinin hastasıyız biliyorsunuz. Özellikle 80'lerde çekilmiş filmler bizi çok eğlendiriyor. Banu Alkan ve Serpil Çakmaklı'nın başrollerini paylaştığı 'Bu İkiliye Dikkat' filmi klasikler arasında bizim için. Biz de oturduk bu filmi ince ince kendi tarzımızla analiz ettik. Buyurun Türk Sineması kuşağımıza...

1. Banu, babası öldükten sonda sahtekar kocasını da boşayarak bütün holdingin yönetimine el koymuştur. Yandaki beyaz saçlı amcasının bile Banu'dan ne denli tırstığı açıkça görülebilir.

2. Şapkadan da anlaşılacağı gibi Banu aşırı zengin bir kadındır. Yönetim Kuruluna "Şimdi ananızı laciverde boyadım" bakışı attıktan sonra tatile çıkmaya karar verir. Zenginler toplantıdan sonra hep tatile çıkar zaten.

3. Bu sırada kına gecesinden kaçmış gibi duran elleri ve eldivenleriyle Serpil de aynı otel için yola çıkmıştır. Bilirsiniz, yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarıdır eldivenler.

4. Önceden otele gidip yer kapan Serpil, andropoz dayıların yakın markajı altına girdiği için açık büfedeki köfteye yetişememiştir. Halbuki bu adam gelmeseydi köfteyle beraber tatlı da alacaktı.

5. Valizlerini odaya koyduktan sonra soyunup dökünen Banu da açık büfeyi kaçırmıştır ama o kadar da umrunda değildir çünkü evinde her gün yediği şeyler vardır zaten. Banu, Serpil'in yanından geçerken "Ayyy götüm" bakışı atarak boş bir masaya oturur.

6. Neyse, kızlar daha gelir gelmez birbirimizi yolmayalım diye düşündükleri için o gece kazasız belasız atlatılır. Banu gecenin gerginliğiyle daraldığı için böğrüne havuzda su çalar.

7. Balkonda havlularını toplarken Banu'nun havuza girdiğini gören Serpil, sınırlarının ihlal edildiğini düşünüp angajman kuralları gereği havuza doğru gider. Mühimmat olarak da yanına kelebek tokasını almayı ihmal etmez elbette.

8. Serpil bu önemli görevini yerine getirirken Devlet Planma Teşkilatı'ndan emekli bir dayı "Sıcak değil de nem çok nem" diye sohbet etmeye girişir.

9. Hanımının oteldeki kek-çay saatine gitmesini fırsat bilen bu dayı, bu kez de deniz bisikletiyle Serpil'e yanaşıyor. Dayının her iklim koşuluna uygun bir çözümü var gördüğünüz gibi. Eee eski toprak ne de olsa...

10. Bu arada Banu'nun jet ski, deniz bisikleti ve muz kiralayan yerden sörf tahtası kiraladığını bilmem fark ettiniz mi? O tahta dile gelse şaşkınlığını hangi kelimelerle anlatırdı kim bilir...

11. Deniz bisikletinin yorgunluğunu Frida Kahlo kostümüyle atan Serpil'e sancak tarafından bir azgın teke daha yaklaşıyor. Burası çok hareketli bir tatil köyü...

12. Bir süre sonra diskodan KOMANÇERO şarkısı duyulmaya başlıyor. Banu, KOMANÇERO şarkısını duyduğu zaman yerinde duramaz bilirsiniz. Saçlarıyla sağa sola tokat ata ata dansını sergiliyor. Serpil, bu beklenmeyen atak karşısında oldukça huzursuz oluyor ve bakın nasıl karşılık veriyor?

13. Otelin DJ'inden peçeteye MEZDEKE yazarak istekte bulunuyor. Banu neye uğradığını şaşırarak kenara çekiliyor. Bilirsiniz, zenginler oryantaldan anlamaz. Serpil arkadaşına "Bak şimdi Asena takliti yapacam" diyerek şovunu sürdürüyor.

14. Ertesi gün ikilimiz çeyiz sandıklarından çıkardıkları tüylü topuklu terlikleriyle iskelede buluşuyor ve bu soğuk savaşın kendilerini ne kadar yıprattığından bahsediyor.

15. Kısa bir istişarenin ardından sulh olan ikili, Banu'nun sorusuyla titriyor: "SEN FAKİRMİŞSİN, DOĞRU MU?". Serpil ve kelebek tokası bu soru karşısında adeta ışık görmüş tavşan gibi kalıyor.

16. Bu kısa süreli şokun ardından ikilinin aralarındaki bağ daha bir güçleniyor. "Kız ben seni ilk gördüğümde hiç sevmemiştim biliyor musun?" itirafları havada uçuşurken birlikte bir karar alıyorlar ve bu amaç uğruna kenetleniyorlar: ERKEKLERİ ÖLDÜRECEĞİZ!

İnanmayan filmin sonuna baksın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
679
120
88
41
27
26
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Türev integral

ben ne okudum az önce aq

Ördekkaç

bu neydi ya? Yani başta iki kadının savaşı sandım,yok o değil.. Lez filmi sandım, o da değil? Filmin bir konusu yok?

EASTKING

sen filmin felsefesini anlamamışsın. aslında çok derin bir mesajlar içeriyor ☺

Selinay

Bildiğin 5 dakikam gitti amaçsızca, bana neydi ki?