Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy'ün Tarihi Çay Bahçesi Kavaklıpark Belediye Tarafından Mühürlendi

Bakırköy'ün Tarihi Çay Bahçesi Kavaklıpark Belediye Tarafından Mühürlendi

Bakırköy Halk Meclisi
15.07.2015 - 00:34 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 01:47

Bakırköy'ün Tarihi Çay Bahçesi Kavaklıpark Belediye Tarafından Mühürlendi

25 yıldır Ataköy ve Bakırköylülere hizmet veren Ataköy Kavaklıpark çay bahçesi, Bakırköy Belediyesi tarafından tarihinde ilk kez mühürlendi.

Ataköy 5.Kısım Atilla İlhan Parkı içinde bulunan 3 dönümlük Kavaklıpark çay bahçesi dün saat:13.00’da Bakırköy Belediyesi tarafından kendilerine gönderilen tahliye kararına uymadıkları gerekçesiyle, zabıta ekipleri tarafından önce mühürlendi, ardından çay bahçesi dışındaki gölgelikler ekipler tarafından yıkıldı.

Yıkım esnasında Kavaklıpark’ın mühürlenmesine karşı 20 kadar kişi parkta toplanırken, çevik kuvvet ekiplerinin parkın girişinde bekledikleri görüldü.

Sözleşme süreleri dolduğundan Bakırköy Belediye Meclis kararıyla kamu yararına açık ihale usülü ile ihaleye 14.07.2015 Salı saat:15.00’da çıkacak olan Kavaklıpark için eski işletmecisi Ali Raif Özet ve bir başka kişinin ihaleye girecekleri belirtildi.

İhale öncesi böyle bir yıkımın yasal olmadığını ve ahır ihale şartları olduğunu belirten Kavaklıpark eski işletmecisi Ali Raif Özet, 25 yıldır bütün hesaplarının herkese açık olduğunu ve İstanbul’da en yüksek kira bedellerinden birini verdiklerini söyledi.

İhale sürecinin yasal olduğunu fakat mühürleme ve yıkımın yasal olmadığını belirten Ali Raif Özet, ihale şartlarının çok ağır olduğunu ve ihale şartnamesinde 1 Milyon 14 bin TL minimum inşaat bedeli ve 40 bin TL muammen bedeli şart koştuklarını anlattı.

Emeklilerin ve gençlerin burada birlikte nefes alabildikleri bir aile çay bahçesi olduğunu belirten Ali Raif Özet, buranın lüks bir restoran ya da ticarethane olmasını Ataköylilerin de istemeyeceğini belirtti.

Konuyla ilgili Bakırköy Belediyesi 2014’te tahliye tebligatlarını yolladıklarını ve Kavaklıpark ile 10 Temmuz günü görüştüklerini bildirdi. Açık ihaleye 10 firmanın şimdiye kadar dosya verdiğini belirten belediye yetkilileri 14 Temmuz’da gerçekleşecek ihaleyi süresiz olarak başka bir tarihe erteledi.

Haber: Alp Türkalp

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirk...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kavaklı Park Bakırköy Belediyesi Tarafından Yıkıldı

Kavaklıpark yıkıldı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0