Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy Hastanesi Ve Ormanı Ranta Mı Kurban?

Bakırköy Hastanesi Ve Ormanı Ranta Mı Kurban?

Bakırköy Halk Meclisi
30.07.2015 - 01:20 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 02:15

Bakırköy Hastanesi Ve Ormanı Ranta Mı Kurban?

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bölgesinin yeni bir rant alanı olacağı söylentileri önceki haftalarda çeşitli radyo programları ve gazete köşe yazılarında yer alınca, bölge halkının tepkisini çekmişti.

Söylentilerin çıkış noktası ise Sağlık Bakanlığı tarafından hastane arazisinde bulunan yüzlerce ağacın röleve yani ağaç tespitinin yapılması için bir firma ile anlaşması sonrasında, 'ağaçlar mı kesilecek?' noktası oldu.

Büyük bir inşaat firmasının ihaleye girdiği ve hastane arazisi ile kadın cezaevi arazisine dev bir inşaat yapacağı, AVM ve rezidans iddiaları gündeme geldi.

Hastane içinde asırlık anıt ağaçlar tespit edildi

Söylentiler üzerine röleve çalışması yapan firmanın açıklamalarına göre, hastane bölgesinde tarihi duvarların olduğu bölümde asırlık anıt ağaçlar olduğunu ve ağaçların önemli olduğunu belirttiler. Firma, 

Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerinden istenen ağaçların tespitini yaptıklarını herhangi bir taşıma veya kesme işlemi olmayacağını açıkladılar.

Sağlık Bakanlığı ve başhekimlik ile yaptığımız görüşme sonrası Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları 

Hastanesi'nde altyapı eksikliklerinin olduğunu fakat şu an için yeni bir inşaat süreci olmadığı belirtildi.

İstanbul Tabip Odası ve Mimarlar Odası projeye karşı

Konuyla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası'ndan Samet Mengüç, hastanenin önemli bir değer teşkil ettiğini ve bu bölgedeki yeşilin, arazinin korunması gerektiğini, çeşitli söylentileri kendilerinin de duyduğunu ve bunu öğrenmek üzere önümüzdeki haftalarda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğini ziyaret edeceklerini açıkladı.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası yetkilileri ise konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'na çeşitli sorular yönelttiklerini ve cevaplarını beklediklerini söylediler.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0