Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy Halkından "Hastaneme, Ormanıma ve Bakırköy'e Dokunma" Eylemi

Bakırköy Halkından "Hastaneme, Ormanıma ve Bakırköy'e Dokunma" Eylemi

Bakırköy Halkından "Hastaneme, Ormanıma ve Bakırköy'e Dokunma" Eylemi

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin AVM ve rezidansa dönüştürüleceği iddiaları üzerine Bakırköy halkı 'Hastaneme, ormanıma, Bakırköy'e dokunma' demek için bugün Bakırköy'de bir eylem gerçekleştirdi.

Aralarında, Diren Bakırköy, Bakırköy Halk Meclisi ve İstanbul Tabipler Odası'nın çağrısıyla bir araya gelen kitle saat:15.00'da Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplandı. Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan hastanenin başhekimliği önüne çeşitli slogan, döviz ve pankartlarla yürüyen 500 civarı kitleye evlerinden alkışlarla Bakırköy halkının da destek verdiği görüldü.

Büyükçekmece'de Albatros'ta yeşil ağaçlık alanları yıkılmasın diye 17 gündür direniş çadırı içinde nöbet tutan Diren Albatros Forumu ise, 'Biz Büyükçekmece’de kanat çırpan Albatros’un Bakırköy’de yarattığı fırtınayız!' yazan pankartla Bakırköylülere yürüyüşte destek verdiler.

Başhekimlik önünden basın açıklaması öncesinde Avukat Can Atalay kısa bir konuşma yaparak hastanenin özelleştirilmesini kabul etmeyeceklerini, mücadelenin uzun ve zorlu olduğunu söyledi. Ardından Diren Bakırköy adına okunan basın açıklamasında “Yenilenme” adı altında hastane arazisinin rantiyecilere peşkeş çekildiğini ifade eden Süzer, “Kamu özel ortaklığı denilen model hastane yerleşkesinin özel şirket tarafından yenilenerek 25 yıllığına devlete kiraya verildiği, devletin de hem şirkete kira ödediği hem de bu tesiste verilecek ‘çekirdek sağlık hizmeti’ dışındaki hizmetleri 25 yıllık boyunca bu şirkete devrettiği bir özelleştirme modelidir” ifadelerini kullandı. Ayrıca Süzer, “‘Kamu özel ortaklığı’ adı altında pazarlanmaya çalışılan yeşil alan ve ticarileştirilmiş sağlık piyasası rantının bu ülkeye bir yararı yoktur” dendi.

Bakırköy’ü savunmaya devam edeceklerini belirten Süzen, “Bakırköy’ümüzü tıpkı Gezi’de olduğu gibi savunacak, semtimizi, ormanımızı, hastanemizi sizlere kurban etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy Akıl Hastanesi İçin Bakırköylüler Eylemdeydi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0