Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Yurt Dışındakilere Ev Satmak İsteyen Emlakçılara Destek Verecek

Bakanlık Yurt Dışındakilere Ev Satmak İsteyen Emlakçılara Destek Verecek

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'deki gayrımenkulleri yurt dışında pazarlayıp satmaları için emlakçılara maddi destek verecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de yabancılara konut satışı son dönemde giderek artarken, Resmi Gazetede kritik bir karar yayınlandı.

Bu karar göre, Ticaret Bakanlığı, Türkiye'deki gayrımenkulleri yurt dışında pazarlayıp satmaları için emlakçılara çeşitli destekler sağlayacak.

Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, sosyal medya hesabı Ticaret Bakanlığı'nın emlakçılara vereceği desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aydemir şunları kaydetti:

'Dün gece çıkan cumhurbaşkanlığı kararı ile ülkemizdeki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satsınlar diye Ticaret Bakanlığı emlakçılara inanılmaz devlet destekleri verecek. Diyelim bir emlakçısınız ve Fas’a gidip ülkemizde daire alacak Faslı arıyorsunuz. Bu amaçla Fas’a bir emlakçı dükkânı açtınız. Devletimizden bu dükkânın kirası için yılda 3,6 milyon TL alabileceksiniz. Fas TV’lerine, billboardlara reklam verdiniz, broşürler yaptınız. Devletimiz bu giderleriniz için yılda 1,8 milyon TL verip sizi rahatlatacak. Ya da Türkiye’den 5-6 emlakçı toplandınız Fas’a on günlüğüne ülkemizin gayrimenkullerini pazarlamaya gittiniz. Uçak biletiniz, oteliniz, Fas’taki transfer harcamalarınız…. Hepsini devletimiz 1 milyon liraya kadar karşılıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şeytan

Ülkesinde yaşayan insanların evi yok. Ülkesine yılda bir kaç gün uğrayanların 3-5 tane evi var. Yabancıda ev alırsa VİP vatandaşlık olarak kendisine hediye p... Devamını Gör