Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Geçiş Garantilerine 'Yalan' Dedi Ama Doğrusunu Söylemedi!

Bakanlık Geçiş Garantilerine 'Yalan' Dedi Ama Doğrusunu Söylemedi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 8 yap-işlet-devret projesinin 22,2 milyar dolarlık maliyetine karşı garantilerle maliyetinin 59 milyar dolara ulaşması ile fazladan 37,5 milyar dolar ödenmesine dair açıklama yaparken, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın hesabının yanlış olduğunu savunulsa da maliyeti ve verilen toplam garanti tutarı açıklanmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklasınlar dedi!

Açıklasınlar dedi!

Sözcü'nün haberine göre, CHP'li Yavuzyılmaz, Bakanlığın kamu zararını gizlemeye çalıştığını söylerken, “Bakanlık, madem benim Sayıştay verilerine dayanarak yaptığım hesaplamanın doğru olmadığını öne sürüyor, o zaman bu 8 proje tek tek kaça mal oldu ve müteahhitlere kaç milyar dolarlık taahhüt verildi açıklasın” dedi ve şöyle devam etti: 

Devlet imkanlarıyla garantisiz yapılsa bu projelerin maliyeti ne olacaktı? Bakanlık bunu gizleyip, ücretli olan Osmangazi Köprüsü'nden geçiş rakamını veriyor. Verdiği tarih Ramazan bayramı. Araç geçiş garantisinin tutturulduğunu ve şirketlerin kasasını nasıl doldurduğunu marifet gibi açıklıyor. Geriye kalan 359 gündeki zararı açıklamıyor.

'Gerçek dışı' dendi ama rakam verilmedi

'Gerçek dışı' dendi ama rakam verilmedi

Ulaştırma Bakanlığı, Denzi Yavuzyılmaz'ın iddiaları için ''Milletin cebinden 37,5 milyar dolar daha fazla çıkacağı' tespiti gerçek dışı' derken, ''çok yüksek garanti bedelleri ödendiği iddiası' da doğru değil, verilen rakamlar eksik, Sayıştay raporuna dayandırması da tam bir fiyasko' ifadelerini kullanarak yaptığı açıklamada ise proje maliyetleri ve toplam garanti tutarları ile ilgili bir rakam vermedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Niye açıklasınlar, orada ne paralar döndü ne rüşvetler alındı açığa çıkar o zaman.