Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Açıkladı: Doğalgaz Sonrası Elektriğe de Kısıtlama Geliyor

Bakanlık Açıkladı: Doğalgaz Sonrası Elektriğe de Kısıtlama Geliyor

Batuhan
21.01.2022 - 08:00

Enerji Bakanlığı, İran'dan Türkiye'ye doğalgaz akışındaki kesinti nedeniyle, yüksek tüketimli sanayi tesisleri ve elektrik santrallerinde doğalgazın yanı sıra elektrik tüketiminde de kısıtlamalar yapılacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin başlıca doğalgaz tedarikçilerinden İran, arıza bildirerek gaz tüketiminin tarihi zirvelere yakın seyrettiği bir dönemde Türkiye'ye gaz akışını keserken, doğalgaz santrallerine gaz sevkiyatı %40 azaltıldı.

BOTAŞ açıklama yapmıştı

BOTAŞ açıklama yapmıştı

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle 10 gün süre ile Türkiye'ye doğalgaz akışının yapılamayacağına işaret edilmişti.

Açıklamada, kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olacak şekilde doğalgaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağı belirtilmişti.

Reuters'a bilgi veren sektör kaynakları ise, sanayi üreticilerinin elektrik tüketimini azaltması için de adım atılabileceğini ifade etmişti.

Kısıtlamaya gidilecek

Kısıtlamaya gidilecek

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, doğalgazın yanı sıra, doğalgaza bağlı olarak elektrik tüketiminde de kısıtlamaya gidileceği belirtildi.

Açıklamada, 'Elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğalgaz ve buna bağlı olarak da elektrik tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
25
13
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Türkiye tarihinde hiç bu dönemdeki kadar aciz düşmüş müdür acaba...

Theodore Roosevelt

Bu kısıtlama kara kış kapıdayken elektrik kesintisi olarak mı gelecek? Hanelere (vatandaşa) yansımasa bile (ki hanelere de yansır muhakkak) sanayi için de bü... Devamını Gör

Halil Değerli

Dış güçler kış ortasında oyun oynuyor.... .... Geri zekalı yöneticilerin vizyonsuz durumu.... .... 😠🤪😡