Görüş Bildir
Haberler
Bakan Koca, İstanbul'da Şüphe Üzerine Maymun Çiceği Testi Yapılan 4 Kişinin Sonuçlarını Paylaştı

Bakan Koca, İstanbul'da Şüphe Üzerine Maymun Çiceği Testi Yapılan 4 Kişinin Sonuçlarını Paylaştı

Bugün İstanbul'da şüphe üzerine 4 kişiye maymun çiçeği testi yapılacağı açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Koca, 4 kişinin de test sonucunun negatif olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Genelde Afrika'da görülen ancak son dönemde ABD, Kanada, Avustralya ile birlikte Avrupa ülkelerine yayılarak endişe yaratan maymun çiçeği virüsü 30 ülkede tespit edildi.

İstanbul'da 4 kişi de maymun çiçeği şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Bakan Koca, şunları belirtti:

İstanbul'da, maymun çiçeği hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 kişi için gerekli testler yapılmış, 4'ünün de test sonucu negatif çıkmıştır. Türkiye'de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. ‘Ya öyleyse’ gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
301
135
71
57
52
48
38
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
peynir çok pahalı

Yav bu insanlar covid-19 ülkeye geldikten aylar aylar sonra corona herkesi kırıp geçince coronanın geldiğini duyurmadılar mı? Biz yaşayarak öğrendik covid-19... Devamını Gör

BulmayinLanBeniV3

Hayır. Tespit edilen ilk vakayı paylaştılar. O bile dünya genelinden çok sonraydı zaten. Yönetime güvendiğimden değil de araştırmasından hastanesinden sadece... Devamını Gör

Hilal

siz de insanları şüphe içinde bırakmayın.Peki neyi varmış o 4 afganın bunu da söyleyin.

DSÖ: Maymun çiçeği görülen ülkelere maddi destek vereceğiz. Kocaman: Maalesef bi hastam var (ağlayarak)