Görüş Bildir
Haberler
Bakan Koca Açıkladı! Rus Aşısı Ne Zaman Geliyor?

Bakan Koca Açıkladı! Rus Aşısı Ne Zaman Geliyor?

Batuhan
03.05.2021 - 16:59

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, şunları söyledi:

'İstanbul'dan Trakya'ya olan hareketlilik artışı da bugünkü gündemimizdeydi. Vatandaşlarımızın oldukça uyum gösterdiklerini izledik. Aşılama programına uyum da ele aldığımız konular arasındaydı.

Aşı tedarikindeki iyileştirmelerle daha hızlı bir aşılama programı yürüteceğiz. Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir.'

Aşı takvimi açıklaması

Aşı takvimi açıklaması

Özellikle haziran sonu itibarıyla 40 yaş üstü vatandaşımızı aşılamak istiyoruz. Ayrıca yaz boyunca 18 yaş üstü vatandaşlarımızı da aşılamayı planlıyoruz. Bizim şu an toplam sözleşmesini yaptığımız 240 milyon aşıdan bahsediyoruz. 100 milyon dozu Sinovac. Önümüzdeki günlerde olumlu gelişmelerle bu sevkiyatın yeniden bu ay için başlayacabileceğini tahmin ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ortalık karışık

aşıyı geç turist gelcek miymiş bu yıl gelmeme kararı almış diyorlar bunlar için

Pasif Kullanıcı

Bence sinovac dha guvenli gibime geliyor.. geleneksel yontemle uretildigi icin.. mrna lar henuz cok yeni ve arti ve eksileri icin uzun bir zaman gerekiyor.

Minister of Magic

Rus aşısı mRNA aşısı değil zaten.

gzzpp

Ne zaman gelecek? Zamanı gelince gelecek... Ne zaman asilancaz? Zamani gelince aşılanacaksınız.. Hangi aşılar gelcek? Anlasma yaptığımız ülkelerle.. Ben ikna... Devamını Gör