Görüş Bildir
Haberler
Bakan Dönmez'den Zamlarla İlgili Açıklama: 'Türkiye Ekonomisiyle İlgisi Yok'

Bakan Dönmez'den Zamlarla İlgili Açıklama: 'Türkiye Ekonomisiyle İlgisi Yok'

Batuhan
13.07.2021 - 09:21

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğal gaz konusunda fiyatların Türkiye ekonomisiyle ilgisi olmadığını ve tamamen yurt dışı piyasalara bağlı olarak fiyat artışları yapıldığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Ankara Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Habertürk TV canlı yayınında konuşmasına Karadeniz'de bulunan doğalgaz 540 milyar metreküp doğalgaz rezerviyle ilgili olarak başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, '10 yılın üzerinde Türkiye'ye yetiyor. Bu dışarıdan almayacağımız anlamına gelmiyor. Bu sahada 25-30 yıllık bir üretim planı yapıyoruz. Bugünkü verilerle yüzde 30-35 civarında gaz ihtiyacımızı karşılayacağını söyleyebiliriz' ifadelerini kullandı.

"Bu tamamen yurt dışındaki piyasadaki artışlardan kaynaklanıyor"

"Bu tamamen yurt dışındaki piyasadaki artışlardan kaynaklanıyor"

Bakan Dönmez konuyla ilgili olarak konuşmasını şöyle sürdürdü

'Bu gazı üretip sisteme başladığımız andan itibaren vatandaşa yansımış olacak. 2023'ten itibaren etkilerini göreceğiz. Sisteme bastığımız gaz oranında ithal gazı azaltmış olacağız. İlk yıl 3 ila 5 milyar metreküp sisteme girmiş olacağız. Sonra da 2028'e geldiğimizde 10-15 milyar basmış olacağız.

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarda belirleyici olan yurt dışı piyasalarına dikkat çeken Dönmez, şunları dile getirdi: Dövizle ithal ettiğimizde fiyat dalgalanmaları iç piyasalara olduğu gibi yansıyor. Akaryakıt fiyatları neredeyse haftada bir değişiyor. Bazen düşüyor, bazen çıkıyor. Doğalgaz piyasasında ağırlıklı petrol ürünleri var. Petrol fiyatları değiştiğinde 6 ay sonra doğalgaz fiyatlarını değiştiriyor demektir. Bu tamamen yurt dışındaki piyasadaki artışlardan kaynaklanıyor. Tabii kurun yansıması da bu şekilde oluyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
52
28
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Meali: Siz geri zekalı olduğunuz için ne desem inanacaksınız zaten.

Sıradan Biri

3 yılda elektriğe %210 zam gelmiş. Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir zam. Şayet bu zamlar fransada olsa ve Macron kalkıp yurt dışı piyasası dese yer yeri... Devamını Gör

ahmet dogru

VALLA BİRADER SONUNA KADAR KATILIYORUM.O AHMAKLAR YÜZÜNDEN KURUNUN YANINDA YAŞTA YANIYOR ALLAH ONLARA GÜN YÜZÜ GÖSTERMESİN İNŞALLAH.

Semih Karakaş

Tabiki zam değildir o zam olsa duramazsın fiyat güncellemesidir o zaten