Görüş Bildir
Haberler
Bakan Bilgin 3600 Ek Gösterge İçin Tarih Verdi

Bakan Bilgin 3600 Ek Gösterge İçin Tarih Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin 3600 ek gösterge düzenlemesinin 6 ay içinde Meclis'e getirileceğini söyledi. Bilgin,  '3600 ek göstergeyi bu yıl içinde bitirmiş oluruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin CNN Türk canlı yayına konuk oldu. Türkiye'nin  OECD içinde büyüyen ilk 2 ülkeden biri olduğunu ve 3 çeyrek üst üste büyüdüğünü belirten Bilgin, 'Baz etkisinden arındırılmış haliyle yüzde 10 üzerinde büyüme gerçekleştirdi.  Türkiye zor şartlarda sosyal devlet olmanın zorunluluğu ile bunu gerçekleştirdi. Yüzde 36 enflasyon karşısında yüzde 50 maaş yükseltti. Sayın Cumhurbaşkanımızın da inisiyatifiyle yüzde 50 artış oldu. İşçilerimize bu desteği verirken, işverenimize de vergi muafiyeti sağladık' dedi.

"3600 ek gösterge bu yıl tamamlanacak"

"3600 ek gösterge bu yıl tamamlanacak"

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bu yıl içinde tamamlanacağını açıkladı:

'3600 toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Bir önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getireceğini söylemişti. Artık söylem olmaktan çıkardık. Geri dönüşü yok artık. Kanun hükmündedir. Bakanlık içinde çalışmalarımızı yaptık.

Esas düzenlemeyi 3600 ek gösterge emekliliklerinde yapıyor. Yıllar içinde daha da artan farklılaşma var. Bakanlık içinde çalışma tamamlandı bitti. Sendikalarımızla müzakere edeceğiz. Kamunun diğer kuruluşlarıyla onlarla müzakere edeceğiz. Meclis'e ilk 6 ay içinde en geç Mayıs-Haziran'da intikal ettiririz. Bu yıl içinde tamamlanacak.'

"Kamuda kadro hakları için çalışma yapıyoruz"

"Kamuda kadro hakları için çalışma yapıyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamuda sözleşmeli çalışan personellere kadrolu haklara sahip çalışanlarla benzer haklar verileceğini kaydeden Bilgin, 'Ama onu gönüllülük esasına bağlayacağız. Çok sayıda sözleşmeli sayısı var. Onu sadeleştireceğiz. İsteyenleri kadro haklarına sahip kalacak bir şekilde  düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz. O da bu yıl için de kesinlikle biter. O iki şey, önümüzde ödev olarak duruyor. Birindeki çalışmalar Bakanlık içinde bitti, diğerinin de müjdesini çok yakında vereceğiz. Meclis'e haziranda gelmiş olur' dedi.

"EYT'liler çalışma programımız içinde"

"EYT'liler çalışma programımız içinde"

Bilgin, EYT'liler hakkında ise şunları kaydetti:

'Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'üncüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var. Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar.

Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel...  Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sirius

kaçıncı bu yıl bitecek diyişiniz kimse yemiyor merak etmeyin

Özgen ERSOY

Para elimize geçene kadar inanmam

Emre Öztürk

önceki seçim öncesindede 6 ayda tamamlanıyordu. ayrıca hani başkanlık sistemi hızlı karar almayı getiriyordu. hız dediğiniz şey bu mu ?