Görüş Bildir
Haberler
Bakalım Bu Filmleri İzlemeyen Kaldı mı? IMDb Puanlarına Göre Son 10 Yılın En İyi 10 Türk Filmi

etiket Bakalım Bu Filmleri İzlemeyen Kaldı mı? IMDb Puanlarına Göre Son 10 Yılın En İyi 10 Türk Filmi

Aburoski
03.02.2019 - 12:25 Son Güncelleme: 03.02.2019 - 17:08

IMDb puanlarına göre son 10 yılın en iyi 10 Türk filmini sizler için derledik. Bakmayan pişman oluyor bizden demesi...

Not: En az 2500 oy alan filmleri derledik. 

Kaynak: beyazperde.com ve imdb.com

Keyifli okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sarmaşık (2015) - IMDb 8,0

10. Sarmaşık (2015) - IMDb 8,0

Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindeki mürettebat gemide mahsur kalır. Zira deniz hukuku gereği gemide kalmak zorundadırlar ve hiçbir yere kıpırdayamazlar. 5 gemici ve bir de kaptandan oluşan mürettebat bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girecektir. Gişe Memuru filmiyle dikkatleri çeken Tolga Karaçelik'in ikinci bağımsız projesinde senaryo da kendisine ait.

9. Aile Arasında (2017) - IMDb 8,0

9. Aile Arasında (2017) - IMDb 8,0

21 yıllık ilişkileri aynı gün noktalanan nevrotik Fikret ile müzikhol vokalisti Solmaz komik bir tesadüfle tanışır. Solmaz’ın kızı Zeynep, Adanalı sevgilisiyle evlenmeye karar verince her şeyden korkan Fikret, kendini bir anda hayatının rolünü oynarken bulur. Aile arasında olması planlanan nikah, damadın ailesinin ısrarıyla büyüdükçe büyür. Bu ekip düğün hazırlıkları boyunca silahlı, geleneksel, kebapçı zinciri sahibi Adanalı aileyle anlaşabilecek ve bu düğün bir terslik çıkmadan yapılabilecek midir?

8. Nefes: Vatan Sağolsun (2009) - IMDb 8,1

8. Nefes: Vatan Sağolsun (2009) - IMDb 8,1

Güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve 2365 metre yükseklikteki Karabal Tepesi'ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikâyesini anlatmaktadır.

7. Selam: Bahara Yolculuk (2015) - IMDb 8,2

7. Selam: Bahara Yolculuk (2015) - IMDb 8,2

Senaryosu gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılan 'Bahara Yolculuk' filminde, Türkiye’den yola çıkarak Kırgızistan topraklarına uzanan, umut dolu yeni bir hikaye yazmak isteyen gönüllü bir öğretmenin yaşam mücadelesi beyazperdeye taşınıyor. Bu zorlu mücadelede tanıştığı yeni insanlar, gurbet ve iç içe geçen yaşam öyküleri filme aktarılıyor. 'Bahara Yolculuk' bambaşka insan manzaralarına ev sahipliği apan sımsıcak bir yol filmi.

6. Kış Uykusu (2014) - IMDb 8,2

6. Kış Uykusu (2014) - IMDb 8,2

Aydın, emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın'ın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Müslüm (2018) - IMDb 8,3

5. Müslüm (2018) - IMDb 8,3

Müslüm, arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyazperdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor.

4. Ahlat Ağacı (2018) - IMDb 8,3

4. Ahlat Ağacı (2018) - IMDb 8,3

Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır... Nuri Bilge Ceylan'ın sekizinci sinema filmi olan Ahlat Ağacı'nın yapımcılığının Türkiye ayağını Zeynep Özbatur Atakan üstleniyor.

3. Bizim İçin Şampiyon (2018) - IMDb 8,6

3. Bizim İçin Şampiyon (2018) - IMDb 8,6

Şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesini konu ediyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisini kazanan bir attır. Bold Pilot ve onun daimi jokeyi Halis Karataş, birlikte unutulmaz başarılara imza attılar. İkilinin 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki 2:26:22’lik rekoru hala geçilemedi. Bold Pilot'ın diğer bir başarısı da, Halis Karataş ve Begüm Atman’ın bir araya gelmesine vesile olması. Ünlü jokey ve Begüm Atman arasındaki destansı aşkın konu edildiği filmin yönetmen koltuğunda, Ahmet Katıksız oturuyor.

2. Ayla (2017) - IMDb 8,8

2. Ayla (2017) - IMDb 8,8

Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyor. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?

1. Dag 2 (2016) - IMDb 9,3

1. Dag 2 (2016) - IMDb 9,3

Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir,  6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
86
31
11
11
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nightwing Robin

Dağ II bu işler arasında en iyi kurgulanmış hikaye. Türk milliyetçiliği bir yana hikayesel ve karakterizasyon açısından da güzel bir yapım. Puanını hak ediyor.

Ayla (tamamen Amerikan klişeleri ile dolu bir Türk filmi), Ahlat Ağacı'ndan fazla puan almış. İki filmi de sinemada izledim. Daha fazla puan alması değil ayn... Devamını Gör

volkandemirrr

imdb de puanlamayı her zaman su sekilde düşünürüm türk filmleri -2 korku filimleri + 1 komedi filmleri +1

efsane romeo

Bu puan şekliyle halihazırda çok sayıda olan 1-2 arası puanlı türk filmleri (-) eksilere gidiyor. Ama haklısında.