Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli, 1 Kasım Sonrası İçin 3 'Hayır'ını Sıraladı

Bahçeli, 1 Kasım Sonrası İçin 3 'Hayır'ını Sıraladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adanalı seçmenlerine partisinin salon toplantısıyla seslendi. 1 Kasım sonrası için şimdiden cebindeki 3 'hayır'ı masaya koyan MHP lideri, 'Azınlık hükümeti, erken seçimHDP'yle koalisyona' şimdiden kapıları kapattı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları;

'AK Parti yüzde 9 oy kaybetmiştir'

'AK Parti'nin toplam oy oranından yüzde 9 oranında oy kaybetmiştir. Bir seçim sonrasında 258 milletvekili ile Meclis'e gelen AK Parti tek başına iktidar olma imkanını kaybetmştir. Diğer partilere kalan vekillerle de tek başına iktidar olamamaktadır. Böylece yeni bir dönem başlamıştır. AK Parti bir çöküşe geçmiş ve gelecek için hayırlı bir işaret olmuştur. Ülke yönetimsiz kalamaz. Tek başına iktidar mümkün değilse diğer siyasi partileri iyi değerlendirmekte fayda vardır. 7 Haziran sonrası MHP üzerinde büyük oyunlar oynanmıştır. 17 havuz televizyonunda 77 tane ne olduğu belirsiz araştırmacı yazar sıfatıyla AK Parti'den geçinen insanlar MHP'ye saldırmışlardır. Yetersizliklerini MHP'nin gücünden yararlanarak ortadan kaldırmaya çalışmışlardır.

'MHP'lileri etki altına almaya çalıştılar'

Şimdi bunlardan size net bilgiler vermek istiyorum. Televizyondaki yanlı propagandalar MHP'lileri de etki altına almak için yapılmış ve bazı ülküdaşlarımız bunun etkisinde kalmıştır. Şimdi bu ülküdaşlarıma birşey söylemek istiyorum inanırlar ya da inanmazlar kendilerinin bildiği bir iştir.

İki ve daha fazla partinin bir araya gelmesi ile koalisyon hükümeti kurulabilir. Türkiye'de 11 koalisyon hükümeti kurulmuştur. Bazıları çok kısa ömürlü olmuştur. Bunların içerisinde bir tanesi vardır ki bu da 57. koalisyon hükümetidir. Varolan koalisyon hükümetleri içerisinde en uzun olan koalisyon hükümeti olmuştur. Bunun sebebi deMHP'dir.'

'Çözüm bloku AKP, CHP ve HDP'

Bahçeli, 'Çözüm bloku AKP, CHP ve HDP'dir. Madem ki tek başına iktidar söz konusu olmuyor. Çözüm sürecinde uzlaşmaya çok müsait olan 3 parti arasında koalisyon kurulabilir. Bunlardan bir tanesi AKP-HDP'dir. Üçlü bir koalisyon da kurulabilir. Bir başkası 'HDP'yi yanımıza alırsak MHP üstümüze gelir' düşüncesi söz konusu olur ise AKP-CHP koalisyonu söz konusu olabilir. Demek ki bu üç partinin ikisi veya üçü bir araya geldiğinde çok güçlü bir koalisyon yapısı oluşabilir. Böyle bir koalisyonu yapacakları yerde ilk günden başladılar. 'MHP koalisyonda yer almalıdır' diye. MHP'yi niye karıştırıyorsunuz?' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başbakanlık önerisini de hatırlatarak eleştirilerini sürdürdü:

'CHP'nin koalisyon kurması söz konusu olacaksa MHP'yi nasıl ikna edeceksiniz? Birisi kulağına fısıldamış, 'Bahçeli'yi başbakanlık koltuğuna oturtalım'. MHP başbakanlığa tav olacak bir parti mi? MHP'yi başbakanlığı vermek suretiyle kandırıp yanına almayı düşünüyorsan 67 yıllık bir siyasi hareketi sen bilmiyorsun. MHP, bit için dam yakamaz. Bu da yetmiyor. 60 bloku içine bizi de dahil ediyor. İçinde HDP var ve biz bunların arasına gireceğiz!'

Şimdiden 3 hayır

'Hayırcı' eleştirilerine atıf yapan Bahçeli, 1 Kasım sonrası 'Hayır' diyecekleri üç şeyi sıraladı:

Azınlık hükümeti kurulacaksa MHP'nin birinci 'hayır'ı budur.

İkinci olarak erken seçime 'hayır' diyoruz.

Üçüncü olarak HDP'ye oy vermiş bu memleket evladına iradesinden dolayı saygı duyarız. Ancak PKK'nın siyasal uzantısı olan HDP'ye flu bakarız. PKK ile beraber olduğu sürece onu tanımayız. Ama oy verene de saygı duyarız. PKK uzantısı seçim hükümetinde olacaksa seçim hükümetinde de olmaya 'hayır' deriz.

Haberler.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
14
6
4
4
2
0