Görüş Bildir
Haberler
Baharın Yüzünü Göstermesiyle Birlikte İçimizi Kıpır Kıpır Yapan 13 Tatlı Detay

Baharın Yüzünü Göstermesiyle Birlikte İçimizi Kıpır Kıpır Yapan 13 Tatlı Detay

Öykü Parlak
17.04.2018 - 12:15

Bütün kış mutsuzluktan öldük. Belki kar yağar da, kar topu oynar, kardan adam yapar, neşeleniriz dedik, o da olmadı. Saat uygulaması yüzünden, her sabah karanlıklarda uyandık, yola koyulduk. Mutlu olmak için elimizde hiç sebebimiz yoktu ama artık yeter. Garibanların da sebepsiz yere mutlu olabildiği, yüzünün güleceği mevsim geliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaç yaşında olursak olalım, 23 Nisan hepimizin içinde neşe ve coşku uyandırıyor. Okullarda yapılan kutlamalar, ellerinde balonlarla sokaklarda koşuşturan çocuklar, her yeri süsleyen bayraklar, yüzümüzü güldürmeye yetiyor.

2. Çimenlere kavuşma

Kışın paranız yoksa evden çıkamazsınız ama yaz öyle mi? Doldur çayını termosa, al kilimini, koş en yakın çimenlere at kendini. Temiz havanın verdiği huzur, rüzgar estikçe gelen çimen kokusu, her şeye değer.

3. Doğalgaz faturalarının düşmesi

3. Doğalgaz faturalarının düşmesi

Aylardır belimiz büküldü artık. Baksan çok fazla ısınamıyoruz da, nedir kardeşim bu faturaların hali?

4. Kat kat giyinmekten kurtulmak

Gencecik yaşımızda bize yün içlik giydiren bu havalardan intikamımızı alma zamanı geldi. Üst üste giydiğimiz kıyafetler yüzünden kolumuzu bacağımızı oynatamamaktan, zombi gibi yürümekten bıktık artık. Efil efil elbiselerin, şortların devri geldi!

5. Yeni aşklara yelken açma ihtimali

Baharın gelmesiyle, her iki cinsin de içi kıpır kıpır olmaya başlıyor ve yeni aşklar, flörtler bizi heyecanlandırıyor. İdeal sevgiliyi bu mevsimde buldunuz buldunuz, kışa kalırsanız yandınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deniz sezonunun açılması

Evet belki çok paramız yok. Evet belki ünlüler gibi yazın üç ay boyunca Bodrum'da kalamıyoruz ama olsun. Bizim de hakkımız ayaklarımızı denize sokmak. Bizim de hakkımız kızgın kumlardan serin sulara atlamak.

7. Karanlık sabahlara uyanmanın sona ermesi

Kış boyunca devlet büyüklerine yalvardık. Gelin şu saat uygulamasından vazgeçin, böyle baykuş gibi karanlıkta işe, okula gidiyoruz. Ülkenin mutsuzluk oranı tavan yaptı dedik ama dinletemedik. Bütün kış bu eziyeti çektik ama artık bitti. Güneşli sabahlara, aydınlık yarınlara uyanma zamanı geldi.

8. Sokak hayvanlarının artık üşümeyecek olması

Hadi bizim başımızı soktuğumuz bir evimiz var, peki onlar ne yapsın? Onlar da kış boyunca sokaklarda dondu, yemek bulmakta zorlandı. Neyse ki havaların ısınmasıyla rahat bir nefes alacaklar. Bu sefer de havaların aşırı ısınmasıyla susuzluk sorunu yaşayacaklar. O yüzden kapımızın önüne bir kap su koymayı unutmayalım. 🐶🐱

9. Dövmelerin rahatlıkta sergilenecek olması

9. Dövmelerin rahatlıkta sergilenecek olması

Bütün kış canımız çıktı, o dövmeleri insanlara göstereceğiz diye. Nihayet yaz geldi, artık uğraşmamıza gerek yok. Kimse kusura bakmasın o kadar para verildi bu dövmelere, tabii ki göstermek için elimizden geleni yapacağız!

10. Yaz meyvelerinin tezgahlarda yerini alması

10. Yaz meyvelerinin tezgahlarda yerini alması

Ah yeşil erik. Önce rekor fiyatınla ana haber bültenlerine düşersin. Sonra fiyatının ucuzlamasıyla evlerimize gelirsin. Öyle çok bekledik ki seni. Seni ısırınca çıkan o sesi, tuzla buluşunca aldığın harika tadı, öyle çok özledik ki...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rengarenk çiçeklerin açması

Belediyelerin her yere ektiği laleler, her yeri kokusuyla dolduran leylaklar. Siz de hoşgeldiniz!

12. Kışın üstümüze çöken buhranın uçup gitmesi

Kış genel olarak insanın içinde buhranlar oluşturan bir mevsim. Hava çok soğuk olduğu için sürekli eve mahkumsun. Dışarı çıkıyorsun, insanlar mutsuz ve üşümüş bir halde yüzüne bakıyor. Mutlu olmak için elle tutulur hiçbir sebebin yok. Yaz öyle mi peki? Doğan güneş bile insana neşe veriyor.

13. Mangallı piknikler

O mangal yel-le-ne-cek! En sevdiğimiz geleneğimiz, babalarımızın mirası... Gökyüzünde güneşi gördüğün an, mangal, kış boyunca saklandığı yerden çıkar ve bizi mutlu etmek için görevinin başına geçer. Bizi asla bırakma mangal, tavuk kanatlarının, anne köftelerinin sana ihtiyacı var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
63
26
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Naçar

ben giymeyi bıraktığım içliklerimi tekrar giydim yav, ne baharı ? donuyoruz

Minotaur

#7 en sevdiğim.

Pasif Kullanıcı

erik,mangal,deniz,çiçek,çimen,dondurma ve en önemlisi sıcak havaaaaa ve uzun gündüzler😍