Görüş Bildir
Haberler
Kelimelik Hile Arayanlar Gelin! Bağımlılık Yaratan Kelimelik Oyununda Rakibinize Diz Çöktürecek 17 Taktik

etiket Kelimelik Hile Arayanlar Gelin! Bağımlılık Yaratan Kelimelik Oyununda Rakibinize Diz Çöktürecek 17 Taktik

04.03.2016 - 10:42

Eskiden kendine has bir kitlesi olan Kelimelik uygulaması son zamanlarda iyice popülerleşti. Kelimelik hile arayanlar da çoğaldı haliyle.

Oyun bir klasik olmasına rağmen mobil olarak kullanma ayrıcalığıyla her zaman, her yerde, harf dizmeden, taş dizmeden oynanabilecek, tanıdığın veya tanımadığın kişilerle kapışabileceğimiz bir bağımlılığa döndü. Peki, bu oyunda yüksek puanlar yapmanın taktikleri nelerdir? Taktikleri paylaştık, araya da kelimelik oyunu hileleri yerleştirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bonus karelerine dikkat edin

Kelimelik uzun kelime yazanın her zaman yüksek puan aldığı bir oyun değil. Oyunda farkı yaratan harfi ikiyle çarpan H2, üçle çarpan H3; geldiği kelimeyi ikiyle çarpan K2 ve üçle çarpan K3. Eğer yazdığınız kelime bonus karesinden geçmiyorsa bonustaki bir JET kelimesi kadar puan kazandırmayabilir.

2. Yıldız her an oyunu değiştirebilir.

2. Yıldız her an oyunu değiştirebilir.

Yıldızlı kare bir oyunda rastgele dizilmiştir, sabit bir yeri yoktur. Eğer şansınız varsa bir şekilde oraya kelime yazmanız gerekebilir. Eğer puan olarak gerideyseniz bu rakibinize yetişmek için en büyük şanstır. Eğer öndeyseniz rakibinizi yıldızlı bölgeden uzak tutarak skorunuzu koruyabilirsiniz.

3. Denemekten vazgeçmeyin.

Hamle sırası rakipteyse sürekli yeni kelimeler deneyin. Büyüteç butonuna tıkladığınızda kelimenin uygun olup olmadığını söyleyecektir.

4. Acele etmeyin.

4. Acele etmeyin.

Unutmayın, Kelimelik karşılıklı hamleyle oynanan bir oyun. 10 puan alayım derken çok daha fazlasını kaybedebilirsiniz.

5. Harfleri sayın.

Oyunda her harften belli miktarda var. Eğer açılmış birçok E harfi varsa elinizdeki sessiz harflerle TENEKE yazmayı beklemeyin. Farklı olasılıkları hesaplayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oyundaki sözlüğe bakın.

6. Oyundaki sözlüğe bakın.

Hepimiz TDK Sözlük değiliz. Her kelimeyi bilemeyebiliriz. 'Ulan böyle kelime mi olur?' diye isyan edeceğimize anlamına bakabilir, sonraki oyunlarda kullanabiliriz. Anlamını bildiğimiz kelime daha çabuk aklımızda kalır.

7. Harfinizin yeri oyunu değiştirir.

7. Harfinizin yeri oyunu değiştirir.

Örneğin ZAR ve ARZ kelimelerinin pek farkı olmayabilir ama Z harfini bonus bölgesine denk getirebilirseniz bu puanınızı ikiye, üçe katlar.

8. Gerektiğinde harfleri saklayın.

Türkçe'nin yapısı nedeniyle sesli harfsiz kelime kullanamıyoruz. Eğer elinizde az sesli harf varsa bekletin. Bu ileride tıkanmanıza çare olur.

9. Bir harf bir kelimeden fazlası olabilir.

9. Bir harf bir kelimeden fazlası olabilir.

Köşelere yerleştireceğiniz bir harf diğer harflerle de kelime oluşturuyorsa güzel puanlar alabilirsiniz.

10. J harfini ihmal etmeyin.

Bu güzide harfimiz tek başına 10 puan getiriyor. Eğer kelime uzunsa veya bonus karesine denk gelirse oyun bile kazandırabilir. 'Jak', 'Je', 'Jüri', 'Jeton', 'Jilet' gibi kelimeler kurmak çok önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kısa kelimeleri tamamlayın.

11. Kısa kelimeleri tamamlayın.

Böylece hem önceki kelimenin hem de elinizdeki harflerin puanlarını kazanırsınız. Sesli harflerden de tasarruf etmiş olursunuz.

12. Tüm harfleri bitirmeye çalışın.

Elinizde kalan harfler oyunun sonunda sıkıntı yaratır. Aynı zamanda oyun bitince elinizde kalan harflerin puanınızdan düşeceğini unutmayın.

13. Sık sık zoom out yapın.

Eğer görüntüyü uzaklaştırırsanız tüm kareleri daha iyi görüp, farklı çözümler deneyebilirsiniz.

14. Karıştır butonunu sık sık kullanın.

14. Karıştır butonunu sık sık kullanın.

Böylece aklınıza yeni harf kombinasyonları gelir.

15. Harf dengesini iyi kurun.

Elinizde fazladan sesli veya sessiz harf olabilir. Eğer sesli harfiniz azsa kapalı heceli kelimeler kurmaya çalışın. Eğer tam tersi bir durum varsa elinizdeki sesli harfleri kenara köşeye iliştirip bir sonraki turda sessiz harf gelmesi ihtimalini kuvvetlendirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ülke isimleri oyunda geçerli.

Oyunda özel isimler yok ama ülke isimleri istisna. İki yüze yakın ülke olduğunu düşünürsek sık sık denenebilir.

17. Jokeri doğru yerde kullanın.

Oyunda iki tane joker harf var. Bunlar seçtiğiniz harfin yerine geçebiliyor ama o harfin puanını kazandırmıyor. 0 puan yerine geçiyor. Yerine joker kullandığınız harfi ve kelimeyi dikkatli seçin, yoksa çok ararsınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
847
157
145
68
45
36
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın