Görüş Bildir
Haberler
Baba Parası Yiyemeyip Ekmeğini Taştan Çıkartan Cengaverlerin Çok İyi Bildiği 13 Durum

etiket Baba Parası Yiyemeyip Ekmeğini Taştan Çıkartan Cengaverlerin Çok İyi Bildiği 13 Durum

Hayat herkese eşit şartlarda yaklaşmıyor malumunuz. Kimisi zevk ve sefa içinde yaşayıp giderken kimisi de sırtından akan terler sayesinde hayata tutunuyor, geçimini sürdürüyor. İnsan bazen içinden baba parası yemeyi geçiriyor ama bu hayatta kendi yağıyla kavrulanlar sanki biraz daha şanslı. Ne dersiniz, siz de baba parası yiyemeyenlerden misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir kere mutlaka çalışmak zorundadırlar. Okudukları bölümle ilgili bir iş bulanlar aralarında en şanslı olanlarıdır desek yanlış olmaz.

2. İş hayatıyla henüz okurken tanışanlar da vardır. Kendi harçlıklarını kendileri çıkartmayı daha öğrenciyken öğrenmişlerdir.

3. Banka hesaplarına her ay babalarından yatan bir miktar olmadığı için sevmedikleri işlerde bile çalışabilirler.

Çünkü iş kolay bulunabilen bir şey değil ülkemizde...

4. Kendilerine ait özel zamanları, iş hayatına ayırdıklarından daha azdır. Basit bir toplama işlemi ile hayatlarının çoğu iş yaparak geçer.

5. Şeref yoksunu patronlar ile karşılaşır, onlara tahammül ederken hayatlarının en büyük sabır sınavlarını verirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sabah erken kalkmak onların rutinidir. Güne ne zaman başlayacaklarına asla kendi iradeleriyle karar verme lüksleri yoktur.

7. Bütün bir sene afedersiniz eşek gibi çalışıp 1 hafta tatil yaparlar. Tatilden sonra da harcadıkları parayı toparlayabilmek için deli gibi çalışırlar.

8. Kira, yol parası, faturalar, alışveriş gibi giderlerden fırsat kalmadığı için para biriktirmek onlar için bir hayaldir.

9. Bir şey satın alırken elli kere düşünmek ise bir yaşam biçimidir çünkü ay sonunun nasıl geleceğini düşünmek mecburidir.

10. Dışarıda arkadaşlarla sıradan bir şeyler içmek ise bütçeye göre en uygun şekilde halledilir. Yani hiçbir zaman locaları ve umarsızca açtırdıkları şişeler olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tahmin edebileceğiniz gibi babasının doğum gününde hediye ettiği bir aracı olmaz. Kendi kazandığı parayla zar zor araba alabilirse alır, yoksa dolmuş, metro emrine amade.

12. Çalıştığı şirket 7/24 kendisinden nemalanmak için ona bir şirket telefonu verir; olur olmaz zamanlarda çalan telefona tereddüt etmeden cevap verir.

13. İş hayatında müşterisinden şapşal mesai arkadaşına ne kadar lüzumsuz insan varsa hiçbirine ses etmez, kafasını önüne eğip işine gücüne bakar.

14. Bu hayatın gerçek Survivor şampiyonu kesinlikle O'dur. Kolay olana hiçbir zaman alışmamıştır, zor olanı halletmesi ise sadece biraz zaman alır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
242
76
17
13
8
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın