Görüş Bildir
Haberler
Azra Haytaoğlu'nun Katil Zanlısına Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Azra Haytaoğlu'nun Katil Zanlısına Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Ulaş
26.10.2021 - 15:12

Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) öldürüp, cesedini 13 parçaya ayıran Mustafa Murat Ayhan'ın (48), ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra'nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri, Ayhan'ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, sorguda cinayeti işlediğini itiraf etti. Ayhan, Varsak'taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Cesedin parçalarını bulan ekipler, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu'nun kafatası tüm aramalara rağmen bulunamadı. Mustafa Murat Ayhan ise tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu, olayla ilgili iddianameyi hazırladı. Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede cinayetin detaylarına yer verildi. Mustafa Murat Ayhan, garsonluk yapan Azna Haytaoğlu ile kafede tanıştığını ve iş vaadiyle birbirlerine telefonlarını verdiklerini söyledi. Korona virüsüne yakalanan Azra Haytaoğlu'nu kalacak yeri olmadığı için kendi evine götürdüğünü anlatan Ayhan şöyle dedi: 

“Bana 5 gündür bir şey yemediğini, ilaçlarını alamadığını ve ölmek istediğini söyledi. Her yerinin ağrıdığını ağlamaklı bir sesle mesaj attı. Ben de kendisini aradım ve yardımcı olacağımı söyledim. Azra'yı Kültür Mahallesi'ndeki petrol istasyonundan aldım. Önce yemek yedik. Sonra ilaçlarını aldım. Evimizin 3+1 olduğunu ve bende kalabileceğini teklif ettim. Bana 'Rahatsızlık vermezsem, sende kalırım' dedi. 01.30 sıralarında evime gittik. Azra'ya oğlumun odasında kalmasını teklif ettim ama o covid olduğu için salonda yatmayı tercih etti. Ben de odama geçip alkol aldım. 08.30'da personelim geldi. Ona apartmanın girişinde iş yeri anahtarını verdim ve sonra tekrar odama geçtim. Saat 13.00 sıralarında odamdan çıktım. Azra'ya baktığımda üzerinin açık olduğunu gördüm. Örtmek için yanına oturdum. Üzerini örttüğüm esnada elim kalçasına değdi. Panikle uyanıp 'Sen ne yapıyorsun?' diyerek bağırdı ve yüzümün sol tarafını tırmaladı. Panikledim. O anda 'Sus ne bağırıyorsun?' diyerek iki elimle Azra'nın boğazını sıkmaya başladım. Azra'nın nefes almadığını, nabzının atmadığını fark edince öldüğünü anladım.'

Cinayetten sonra yakalanmamak için Azra Haytoğlu'nun bedenini nasıl parçaladığını anlatan Ayhan Olaydan dolayı pişmanım' dedi.

Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker ise iddianamesinde sanığın doğru söylemediğini ve Azra Haytaoğlu'nun cinsel saldırıya uğradığını belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker ise iddianamesinde sanığın doğru söylemediğini ve Azra Haytaoğlu'nun cinsel saldırıya uğradığını belirtti.
media-cdn.t24.com.tr

“Şüpheli maktul üzerinde cinsel arzularını tatmin etmek istemiştir. Ancak maktulün direnmesi üzerine cinsel tatmin eğilimini zorla gerçekleştirmiştir. Maktulün bağırıp çağırması üzerine olayın açığa çıkmasını engellemek amacı ile maktulü elleri ile boğarak öldürmüştür. Cesetten kurtulmaya karar veren şüpheli, her anlamda herhangi bir takibata uğramamak için cesedi parçalara bölüp ormanlık alana atmıştır.'

Mustafa Murat Ayhan'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebiyle yargılanacağı davanın görülmesine 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
16
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın